Egzotik Meyve Güveyfeneri

Diyabet  şeker   Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah  böbrek
Güveyfeneri

Bilimsel ismi: Physalis
Aile: Patlıcangiller (Solanaceae)

Patlıcangiller ailesinden olup; ılıman, kireçli topraklarda yetişen ve birçok çeşidi olan çok yıllık ufak çalı formunda bitkidir.
35-40 cm’ye kadar boylanabilen, çiçekleri pembe ve beyazdır. Dokusu domatesi andırır.

Yemişleri(meyve) bilye büyüklüğünde kiraza benzeyen turuncumsudur. Meyvesi vitaminler açısından oldukça zengindir. Olgunlaşmamış meyveler ekşi olan olgunlaştıktan sonra tatlanan hoş kokuludur.

Terkibinde C vitamini vardır. Meyveleri Eylül - Ekim aylarında toplanıp, kurutulur.

gizemli  meyve  cinsellik Antioksidan, Böbrekler, C Vitamini, Cilt, Diş, Güneş Lekeleri, Karaciğer, Kepek, Limon, Mide Yanması, Yara,  Limonun faydaları,  Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, . İştah

Güveyfenerinin Geleneksel Kullanımı:

* Böbrek taşlarının düşürülmesinde,

* Diyabet ( şeker) hastalarında

* İdrar ve ter söktürücü ve

* Kan dolaşımını düzenlemede kullanmışlardır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder