Cilt hastalıkları ve bilhassa Egzama'da Hercai Menekşe

cilt bakımı    cilt bakım mor menekşe    menekşe bakımı    menekşe çiçeği    menekşe gözler     menekşe resimleri    menekşe gül    hercai menekşe   cilt lekeleri    cilt maskesi    cilt kanseri    cilt    maskeleri    cilt hastalıkları    cilt bakım ürünleri    sivilce
Hercai menekşe

Bilimsel ismi: Viola tricolor
Aile: Menekşegiller (Violaceae)

Hercai menekşe Menekşegiller ailesinden olup, çok yıllık otsu bir bitki olmasına karşın, en verimli dönemi, tohumundan yetiştirildiği birinci yılıdır.
Bu yüzden bir ya da en çok iki yıllık olarak yetiştirilen hercai menekşe bitkisi 20 cm'ye kadar boylanabilir. Bitki, tohumlarıyla çoğalır.
İlkbahardan başlayıp yaz boyunca açan, 5-10 cm. genişlikte olabilen çiçeklerinin, biri yukarı, dördü aşağı bakan, çizgi ve lekelerle süslü 5 taçyaprağı vardır.
Özellikle çok renkli olan kültür hercai menekşesinin çiçekleri sarı, turuncu, kırmızı, kızıl ve mavinin her tonunda açar. Olgunlaşan meyvesi toz gibi olan tohumlarını taşıyan kapsüller halindedir.

Hercai menekşe Geleneksel Kullanımı:

* İdrar yollarındaki iltihaplarında,

* Cilt hastalıkları ve bilhassa Egzama'da

* Damar sertliği ve Sarılıkta da ve

* İdrar söktürücü olarak kullanılmıştır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder