C Vitamini & Greyfurt

greyfurt faydaları   	 greyfurt suyu   	 pembe greyfurt   	 greyfurt diyeti   	 neutrogena greyfurt   	 neutrogena   	 greyfurt zararları   	 greyfurt tiyatro   	 greyfurt zayıflatırmı   	 neutrogena pembe greyfurt  	   Vücut dinçlik,  enerji, Nezle,  Grip,   fayda, yarar, zarar,  Göğüs,  yumuşak,  öksürük,  Balgam,   Diş ağrısı,  Sinir,   Midevi, Yatıştırıcı,  spazm, İştah
GREYFRUT

Bilimsel İsmi: Citrus paradisi
Aile: Sedef otogiller (Rutaceae)

Greyfurt Sedefotogiller familyasından olan, bahçelerde ve kültür formları yetiştirilen, yaprak dökmeyen bir ağaç ve meyvesidir.
Anavatanı Jamaika olup, en çok üretimi yapılan ülke Amerika’dır.
Yaprakları derimsi, çiçekleri beyazımsı renkli, Meyvesi, portakaldan daha iri, kanarya sansı renginde, tadı hafif acımsı ve ekşidir.
Meyvelerinin çekirdekli ve çekirdeksiz cinsleri bulunur. Meyve dilimlerinin kabukları soyulunca acılık kalmaz, rahatlıkla yenebilir. Terkibinde C vitamini vardır.

Meyvelerinden gıda olarak istifade edilir. C vitamini bakımından zengindir. Meyve kabuklarından marmelat yapılır. Hazmı kolaylaştıran ve kabızlığı önleyen greyfurt mikropları öldürme özelliği ile faydalı bir besindir.

Greyfrut’un Faydaları:

-İdrar tutukluğunu giderir, bol miktarda idrar söktürür.

-Vücuda biriken suyu ve zehirli artıklarını atmasını sağlar..

-Akciğer ve Göğüs hastalıklarında faydalıdır.

-Karaciğer’in normal çalışmasını sağlar.

-Bedenî ve zihnî yorgunluğu giderir.

-Felç ve kanamaları önler.

-Safra ifrazatını artırır.

-Hazmı kolaylaştırır.

-Kanı temizler.

-İştahı Açar.

Not: Yapılan araştırmalar greyfurt suyunun bazı ilaçların etkilerini artırdığı ve o nedenle ölümle sonuçlanabilecek zararlı yan etkiler ortaya çıkardığını göstermiş olup, ilaç kullanan kişilerin greyfurt suyu içmemeleri önerilmektedir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder