Sıcak İklim Bitkisi Adi Kadıntuzluğu

Sıcak,  İklim,  Bitki,  Adi Kadıntuzluğu, Adi Kadıntuzluğu faydaları, fayda yarar, zarar, Adi Kadıntuzluğu sevgi, aşk
Adi Kadın Tuzluğu:

Bilimsel ismi: Berberis Vulgaris L.
Aile: Kadıntuzluğugiller Berberidaceae

Anavatanı kuzey kesimler hariç tüm Avrupa, İran, Kafkas ve ülkemizin kuzey Anadolu ormanlarında yetişen çalı formunda gelişen bir bitki türüdür. Orta hızda büyür, maksimum 2-3 metreye kadar boylanabilir. Adi Kadın Tuzluğu bitkisi ılıman ve sıcak iklimleri sever. Soğuk iklim şartlarına dayanıklıdır.

Yaprakları; yeşil renkli, oval şeklinde ve kenarları düzdür. Yapraklardan değişmiş dikenler 3’lü olup, 1 veya 2 cm uzunluğundadır. Kışın yapraklarını döker. Mayıs ayında çiçek açan hermafrodit çiçekleri altın sarısı renginde 5-6 cm büyük ve 15-20 çiçekten oluşan sarkık salkım şeklinde olur.

Meyveleri ise 8-10 nn uzun, kırmızı renkli, elipsoit biçimli, tadı ekşi ve yaprakları dökülmüş dallarda kırmızı salkımlar halinde kışında görülürler. Tohumları meyve içerisinde 2 veya 3 adet olarak bulunur. Eylül ayında tohumları toplanır.
Adi Kadın Tuzluğu farklı isimlerle anılır, bunlar Karamuk, Diken üzümü, Çobantuzluğu, Sarıçalı, Ekşimen ve Tavşan ekmeği. Bazı mutfaklarda yemek ve çorbalarda kullanılmıştır. Bitkiden Kadın Tuzluğu çayı ve kremi üretilir.

Adi Kadın Tuzluğu Geleneksel Kullanımı:

*Öksürüğü kesmek için,

*Tansiyonu düşürücü olarak,

*İştah açıcı olarak kullanılmıştır.

Uyarı: Hamileler(gebe) Kadın Tuzluğu bitkisini kullanmamalıdır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder