Topuk Dikeni Ağrısına Elma Sirkesi...

topuk dikeni touk dikeni ne iyi gelir
Topuk Dikeni Ağrısını Elma Sirkesi dindirir!!!

Topuk dikeninde genellikle herhangi bir belirti olmaz Ancak, bazen, özellikle yürüyüş ya da koşu yaparken topuk ağrısı veya ağrıya neden olabilir.

Elma sirkesi: Elma sirkesi topuk dikeni ağrısını dindirmek için harika bir çözümdür. Topuk bölgesinde aşırı kireçlenmeye engel olur, ağrıda rahatlama sağlar ve iltihabı azaltır.
Ayak şeklinde havluyu kesip elma sirkesi içinde daldırın. Sonra ayakkabı içine yerleştiriniz. Gün boyunca havluyu nemli olmasını sağlayın. En azından bir hafta boyunca uygulayın. Faydalı olacaktır.

Diğer bir seçenek ise küçük bir küvetin içine ılık su, ısıtılmış elma sirkesini koyup, 5-10 dakika ayaklarınızı bu karışım içerisinde tutunuz. Bu uygulamayı 1-2 hafta boyunca günde iki kez uygulayın.

Buz Paketi: Buz ağrıyı azaltır, inflamasyon ve şişlik, topuk dikeni ile ilgili kontrol etmede kullanılabilir. Bir şişeye su doldurup, dondurun. 10 -15 dakika boyunca ayakaltında yuvarlayın. Kısa sürede ağrınız dinecektir. Doğrudan buzu cilde uygulamayın. Bir havluya sarın

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder