Uykusuzluk ve Bitkisel Çözümler

uykusuzluk için uykusuzluk nedenleri bebeklerde uykusuzluk
Uyku bozukluğu:

Her insan hayatının bir dönemi de uykusuzluk problemi yaşar. Uykusuzluğa neden olan stres, yer değişikliği, tıbbi etkiler, hastalık ya da ağrı nedeniyle olabilir.

En sık görülen uyku bozukluklarının bazıları;

uykusuzluk, uyku apnesi, huzursuz bacak sendromu, narkolepsi, uyurgezerlik, karabasanlar, yatak ıslatma ve gece diş gıcırdatma gibi.



Eğer kalıcı uyku sorunları yaşıyorsanız, sorunu tam öğrenmek için bir doktora başvurun. Uyku bozuklukları için tedaviler mevcuttur.
Ayrıca geceleri daha iyi bir uyku için yatmadan önce farklı alışkanlıklar edinip, uykuyu daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Uyku bozukluğu için bitkisel çözümler:


Hindistan cevizi yağı ya da hardal yağı ile sıcak masaj uykusuzluk hastalığı uykusuz uykusuzluk nedir
Yağ Masajı:

Doğal tıp uygulayıcıları göre, iyi bir uyku için masaj yardımcı olabilir.

Hindistan cevizi yağı ya da hardal yağı ile sıcak masaj kan dolaşımını hızlandırır ve sinirleri mışıl mışıl uyumak için rahatlatır.

Biraz Hindistan cevizi yağı ya da hardal yağı avuçta ısıtarak boyun, omuz, sırt ve ayakaltına 5-10 dakika boyunca dairesel hareketlerle masaj yapın.

Masaj rahat bir uyku için faydalı olacaktır.

uykuzluğa çare uyku getiren bebeklerde uykusuzluk uykusuzluk belirtileri
Sıcak Süt:

Yatmadan önce ılık bir su bardağı süt içmek kesinlikle vücut üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olacak uyku zevkli ve zihninize yardımcı olacaktır.

Süt melatonin üretimini düzenlemeye yardımcı olan kalsiyum için iyi bir kaynaktır. Melatonin uyku denetleyen bir hormondur.
Ayrıca sütteki kalsiyum stres ile mücadele için yardımcı olur.

Bir su bardağı süte 1/2 çay kaşığı toz tarçın ve biraz bal ilave edip, yatmadan bir saat önce için.

uykusuzluk hastalığı uykusuzluk için
Tart Kiraz:

Tart kiraz melatonin içerir, uyku-uyanıklık döngüsünü düzenleyen yardımcı olan bir hormon.

Araştırmacılar kiraz suyu, kirazlı pasta tüketimini yaşlı insanlar da uykusuzluk sorunu yasayan kişilerde uyku süresini artırdığı belirtiliyor.

Kiraz suyu günde iki kez bir bardak için yada bir avuç kiraz yemeğin faydası vardır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder