Böcek Sokmasına Karşı Limon & Soğan & Sarımsak

böcek ısırması böcek sokması kaşıntı uyuz
Böcek Sokması

Bazı böcekler insan ve hayvan kanı ile beslenir. Isırıklarının belirtisi kaşıntı, şişme, cilt döküntüleri, morarma ve bazen deri enfeksiyonu olur. Eğer ısırılan iseniz ve alerjik bir durum yoksa etkilenen alanın tedavisine yardımcı olabilecek doğal ürünler vardır.

Bitkisel Çözümler:

Limon: Limonda doğal anti-inflamatuar ve anestezik özellikler içerir.böcek ısırmasını hissettiğiniz anda kesik yarım limonu hızlı bir rahatlama için kaşıntılı deriyi ovalayın.Isırıkları için limon suyu enfeksiyon riskini azaltmak için geçerlidir.

Başka bir seçenek ise limon suyuna ezilmiş fesleğen yaprakları ekleyin ve etkilenen alan üzerinde uygulayın.

Soğan ve Sarımsak: Böcek sokması nedeniyle meydana gelen kaşıntıyı soğan ve sarımsak şişliği azaltmak ve kaşıntıyı yatıştırır. Güçlü kokusu böcek ve sivrisinekleri uzaklaştırır.

Doğrudan etkilenen alan üzerine kıyılmış soğan veya sarımsak uygulayın. Sonra yıkayın, bir kaç dakika için açık bırakın.

Tuz: Antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri böcek sokması için kolay bir çözümdür.
Bir kaç damla su ve sofra tuzu karıştırıp, macun haline getirin. Sivrisinek tarafından ısırılmış bölge üzerine uygulayın.

Başka bir seçenek, eşit miktarlarda sarımsak, tuz ve su ile bir macun yapın. Etkilenen alan üzerine bu macun uygulayın. Birkaç saniye için yanma hissi olabilir, ama büyük bir rahatlama takip edecektir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder