Saç Dökülmesine Deva Bitkisel Çözüm

saç dökülmesi için saç dökülmesi nedenleri saç dökülmesi çözüm saç kıran saç bakımı
Saç Dökülmesi

Doğal sağlıklı, kalın ve gür saç kadar cazip bir şey yoktur. Ama saç dökülmesi birçok kişinin muzdarip olduğu bir sorundur.

Saç dökülmesinin arkasında çeşitli faktörler vardır. Yaşlanma, çok fazla stres, aşırı sigara, beslenme eksiklikleri, hormonal dengesizlik, genetik faktörler, kafa derisi enfeksiyonları gibi. Günde 100 saç dökülmesi normal değerdir. Eğer daha fazla dökülme olursa çok kolaylıkla temin edilebilen bileşenler ile evde saç dökülmesi tedavisinde kullanılabilir.




Saç Dökülmesi için Bitkisel Çözümler:

Saç Yağı Masajı: Saç dökülmesini azaltmak için atacağınız ilk adım, uygun saç yağı ile saç derinize masaj yapmaktır. Uygun saç ve saç derisine masaj, saç köklerinin kan akışını artırmak kafa derisi kondisyon ve saç köklerinin güçlü olmasını sağlayacaktır.

Bunun için Hindistan cevizi, badem yağı, zeytin yağı, Hint yağı, amla yağı veya diğer benzer saç yağları kullanılabilir.

Daha iyi ve daha hızlı sonuçlar için temel yağa biberiye veya esansiyel yağı birkaç damla ekleyin. Eğer temel olarak kullanacağız yağlar argan yağı ve buğday tohumu yağı gibi.

Parmak uçlarınızla hafif bir basınç uygulayarak saç ve kafa derisi üzerine yukarıda belirtilen saç yağlarının herhangi biriyle masaj yapın.

Haftada en az bir kez düzenli yapılmalıdır.

Meyan Kökü: Meyan kökü saç dökülmesi ve daha fazla zarar görmesini engelleyen bir bitkidir.

-Çeyrek çay kaşığı safran, bir fincan süt ve bir çorba kaşığı meyan kökü ekleyin. İyice karıştırın. Yatmadan bu karışımı sürün ve gece boyunca açık bırakın. Sabah, saçınızı yıkayın. Haftada bir veya iki kez uygulayın.

Keten tohumu: Keten tohumu daha fazla saç kaybını önlemeye ve saç uzamasına teşvik edebilen, omega-3 yağ asitleri zengin bir kaynaktır.

Saç dökülmesi için, günlük bir bardak taze öğütülmüş bir çorba kaşığı keten tohumu çayı içmek yaralı olacaktır. Ayrıca salatalara, çorbalara, ve diğer yemeklere keten tohumu ekleyebilirsiniz.

Ayrıca sadece keten tohumu yağını saç üzerine uygulayabilirsiniz. Saç yağı olarak kullanıldığında, keten tohumu yağı saç kaybını önler ve saçı güçlendirir.

Saç dökülmesi sorunu çözmek için doğal ilaçların bazılarını deneyin. Ayrıca saçlarınızın sağlıklı olması için uygun bir diyet takip ederek, mümkün olduğunca yeşil sebze ve taze meyve yiyin.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder