Göz Kapağında Oluşan Arpacık için Elma Sirkesi

gözde arpacık, arpacık tedavisi,arpacık
Göz Kapağında Oluşan Arpacık için Bitkisel Çözüm:

Arpacık, göz enfeksiyonlarından biridir. İt dirseği de denen arpacık kapak kenarında oluşan kırmızı ve ağrılı yumrudur. Göz kapağındaki yağ bezinin akut iltihabıdır. Kirpik kökü iltihaplanırsa, arpacık kirpiğin dip kısmında oluşur. Buda dış arpacık denir. Hastalık, aniden çıkar ve 1 ile 2 gün içerisinde oluşur. Göz kapağındaki gerilme ve gözdeki batma ile beraber gözde ağrı, acı, sulanma, kaşıntı, kızarıklıkla kendini gösterir. Işığa bakan arpacıklı gözde yaşarmalar meydana gelmektedir.

Arpacığın Nedenleri: Stres, göz temizliği, yağlı beslenme, bahar alerjisi, fiziksel yatkınlık ve ergenlik dönemi.


Arpacık için Evde yapılacak Bitkisel Tedavi:

Elma sirkesi: Elma sirkesi ile arpacığın iyileştirdiğine dair birçok kişiden olumlu sonuç alınmıştır. İçerisinde ki anti-inflamatuar ve antiseptik özelliği ile enfeksiyonla mücadele ederek ağrı ve iltihabın azalmasına yardımcı olur.

1 bardak sıcak su organik ham, filtresiz 2 çay kaşığı elma sirkesi koyun. Bir pamuk çubuğunu batırın ve yaklaşık bir dakika etkilenen alan üzerine uygulayın. Günde üç kez uygulayın.

Ayrıca, bir bardak suya ham ve filtresiz 1 çorba kaşığı elma sirkesi karıştırın. Bir kaç hafta boyunca günde iki kez için.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder