Diyabet ve Doğal Tedavi

diyabet nedir, diyabet hastalığı, diyabet tip 1, diyabet 2, diyabet belirtileri
Diyabet 

Diyabet Kan veya idrarda şekerin fazla olmasıdır.

Diyabetin başlıca belirtileri:
-Su içme ihtiyacı

-Sürekli idrara çıkma ihtiyacı

-Aşırı açlık hissi

-Yorgunluk hali

- Kilo kaybı ve -Bütün vücudun kaşınması


Diyabetin nedenler:

Başlıca nedenleri arasında şunları sıralayabiliriz:
- Dengesiz beslenme
- Şişmanlık veya sinir bozukluğu
- Insülin eksikliği
- Insülin’nin Kötü kullanımı
- Yetersiz beslenme (çok fazla karbonhidrat şeker hastalığını tetikleyebilir)
- Fiziksel egzersiz eksikliği (yetersiz gıda alımı ile birlikte, hastalık riskinin artmasına neden olabilir.)

Diyabet sonuçları:
-Vücut üzerindeki yıkıcı etkisi ve ciddi bir hastalıktır.
-Bacakları etkileyen ve hatta amputasyon(kol ve bacakların tamamen yada kısmen cerrahi yöntemlerle kesilip alınması) müteakip ihtiyacı olan nekroz (Doku ölümü ) neden olabilir. Şiddetli vasküler anormallikler.
-Böbrek Hastalıkları
- Kalp hastalıkları
- Damar sertliği
- Göz hastalıkları
-Karaciğer hastalıkları

Diyabet için Bitkisel Tedavi:

Enginar yaprağı: 4 bardak suya 1 tutam ufalanmış enginarın yaprağı konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 defa, birer kahve fincanı içilir. Enginarı çiğ ya da haşlanmış olarak yiyebilirsiniz.

Lahana: Lahana, soğan ve kerevizi yarım saat kaynatınız. Kaynatma ile elde edilen sıvıyı günde birkaç kez içebilirsiniz.

Kumguat:(kamkat veya altın portakal) flavonoidler, esas olarak bu meyve deride bulunan, antidiyabetik özelliklere sahiptir. Kumquat ayrıca katarakt, glokom ve hipertansiyon gibi diyabetik hastalar için komplikasyonları önlemeye yardımcı olur.

Üvez Yaprağı: 4 su bardağı suya 3 adet üvez yaprağı konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kez ikişer çorba kaşığı içilir.

Chicory :(hindiba veya Radika) Bir litre kaynamış su içerisine ezilmiş kuru köklerinden 30 gr koyup, yemeklerden önce günde bir su bardağı içilir.

Yulaf: Yulaf kepeği de büyük miktarda çözünür lif içerir. Diyabet tedavisi için çok uygundur.

Maydanoz ve limon suyu: 2 demet maydanoz, temizlendikten sonra iyice döverek eziniz. Hazırladığınız sıcak su içerisine koyup(4 su bardağı su),30 dakika bekletildikten sonra süzünüz. İçersine 1-1,5 su bardağı taze sıkılmış limon suyu ilave ediniz. Günde bir kez sabah aç karına bir çay bardağı içilir.

Pirinç: Kahverengi pirinç ile dengeli bir diyet kan kontrol kan şekerinin yardımcı olur.

Jackfruit (Tropikal meyve): jackfruit tıbbi gözetim altında alınır.

Lambada: 2 su bardağı suya 15 gr lambada kökü konur. Kaynatıp 10 dakika bekletildikten sonra süzülüp, günde 2 kez öğlen ve akşam yemeğinden bir saat sonra bir su bardağı içilir.

Tarhun: (dargun,yeşil altın olarak da anılmaktadır)

Yaban mersini : 20 gr yaban mersini yapraklarını 30 dakika kaynatıp, bir günde iki kahve fincanı içilir.

Su teresi: salata olarak yenir.

Yabani enginar: yemek veya salata olarak yenir.

Peygamber Çiçeği: 30 gr kuru bitkiyi kaynatıp, günde üç bardak içilebilir. (tadı acıdır)

Mango: bu bitkinin yapraklarından elde edilen özleri uygulanmalıdır.

Cevizi: 1 litre suya 30 gr kuru ceviz yaprakları konur. Kaynadıktan sonra 10 dakika bekletilip, süzülür. Günde 5 saat arayla birer çay bardağı içilir.

Isırgan otu: Ispanak ile karıştırıp, yenilebilinir. Ayrıca 4 çay bardağı sıcak suya 20 gr kuru ısırgan otu konur. 10 dakika bekletildikten sonra süzüp, günde 3 kez birer çay bardağı içilir.

Zeytin ağacı: 1 litre suya yaprak kaynatılıp günde üç bardak içilebilir.

Böğürtlen Yaprağı: 1 litre suya kurutulmuş yaprakları 4 yemek kaşığı koyup kaynatınız. Kaynatıldıktan sonra 15 dakika bekletilip, süzülür ve günde 3 defa birer su bardağı içilir.

Adaçayı: Günlük bir bardak alınır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder