Çiller için 3 Mükemmel Bitkisel Çözüm

çiller için yüzdeki çiller çiller nasıl geçer çil kremi çil ilacı çil ve bitki
Çillerden kurtulmak için bitkisel Tedavi

Çiller cilt üzerinde görünen farklı boyutlarda, düz yuvarlak ve kahverengi lekelerdir. Çiller en belirgin nedenleri güneşe maruz kalma, genetik ve hormonal dengesizlikdir. Çiller vücudun herhangi bir yerinde olmasına rağmen, genellikle güneş ışınlarına maruz kalan bölgelerde daha çok görünür.

Çiller den kurtulmak için kozmetik ürünler var, ama onlar çok pahalı olabilir. Evde kolayca birçok doğal tedaviler deneyerek onlardan kurtulabilirsiniz.

Çilden Kurtulmanın yolları:


Limon Suyu: Limon suyu çilleri ve kahverengi lekeler tedavi etmek için etkili bir maddedir. Limon suyu cildinizi beyazlatmak, koyu lekeler gidermek için idealdir.

Çilden etkilenen bölgeye taze limon suyu uygulayın ve nazikçe masaj yapın. 10-15 dakika boyunca bekletin ve daha sonra ılık su ile durulayın. Bir günde iki kez yapın.

Diğer bir seçenek ise, limonu ikiye bölüp, üzerine yarım çay kaşığı şeker serpin. Cildinize bir kaç dakika yavaşça masaj yapın ve sonra su ile cildinizi yıkayın. Düzenli olarak haftada bir veya iki kez yapın.

Ekşi Krema: Ekşi Krema laktik asit içeriğinden çillerden kurtulmak için yardımcı olabilir. Hassas cilde sahip olanlar için özellikle yararlıdır.
Etkilenen cilt üzerinde ekşi kremayı bir topak uygulayın ve birkaç dakika için kurumaya bırakın. Su ile durulama yerine, yumuşak bir bez veya havlu ile silin. Sonra bir nemlendirici uygulayın. Bu uygulama cildi tahriş veya deri kuruluğuna neden olmaz. Çiller kayboluncaya kadar günde en az bir kez uygulayın.

Soğan: Soğan bulunan kükürt içeriği nedeniyle çiller ve kahverengi lekeler kurtulmak için kullanılır. En iyi sonuç için, kırmızı soğan kullanın.
Kırmızı soğanı kalın dilimler halinde kesin ve hafifçe günde iki kez çil olan bölgeyi ovun. Çiller gidene kadar devam edin.

Başka bir seçenek ise, bir kırmızı soğan rendeleyin suyunu çıkarın ve günde iki kez etkilenen cilt üzerinde suyu uygulayın. Daha iyi bir sonuçlar için, soğan suyuna bir çay kaşığı sirke ekleyin. Bir veya iki hafta boyunca her gün uygulayın.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder