Bitkisel Tıpta bir Afrodizyak olan Damiana

afrodizyak parfümler,afrodizyak yiyecekler,çay,stres,sinirlilik,depresyon
 Afrodizyak: 

   Damiana:(Turnera Aphrodisiaca) Damiana bir afrodizyak olarak kullanılmıştır. Maya Yerlileri de dahil olmak üzere Meksika'nın yerli halkları tarafından kadın ve erkek için cinselliği artırmak için yaprakları uyarıcı olarak kullanılır, bunun yanında artan enerji, astım, depresyon, iktidarsızlık ve adet sorunlarına da iyi gelmektedir.

Damiana aromatik kuru yaprakları üzerinde bulunan küçük, soluk yeşil renkli bodur bir ağaçtır. Kama şeklinde yapraklara ve kokulu sarıçiçeklere sahiptir. Damiana yaprakları her zaman toplanabilir fakat en uygun zaman, çiçek açma zamanıdır. Toplanan yapraklar gölgede ve havadar bir yerde kurutulur. Porselen kaplarda muhafaza edilir veya taze olarak natürel ilaç yapımında kullanılır. Türkiye’nin Ege ve Akdeniz bölgelerinde bahçelerde çok rahat yetiştirilebilir. Diğer bölgelerde ise saksılarda süs bitkisi olarak evlerde yetiştirilebilir. Damiana’nın bir tohumundan bir yılda yüzlerce tohumlar elde edilir. İki türü vardır. Turnera aphrodisiaca ve Turnera diffusa. Özellikle anksiyete, sinirlilik ve hafif depresyonlarda rahatlatmak için kullanılır. Bu bitki aynı zamanda genel bir toniktir.

Damiana ikili bir etkiye sahiptir. Hızlı bir şekilde oksijeni zenginleştirerek genital bölgeyi uyarmak ve uzun süreli kullanım cinsel performansı artırabilir.
Damiana yapraklarından yapılan içki cinsel arzuyu artırdığı Meksika'da bir afrodizyak olarak kullanılmış olmasına rağmen insanlar üzerinde test edilmemiştir.

Damiana kimyasal bileşimi karmaşıktır ve tüm bileşenlerini tamamen tespit edilmiş değil. Ancak, bilinen 0.5-1 oranında uçucu yağ, flavonoidler, gonzalitosin, arbutin, tanen ve damianin (kahverengi acı bir madde). Ayrıca uçucu yağlar (içeren cineol, cymol, pinen), fosfor, glikozit, Magnezyum,  Potasyum, Selenyum Demir, , Manganez, , Silisyumlar, Sodyumlar, Çinkolar ve A, B1 , B2, ve C Vitaminlerini barındırır.

Damiana'nın Faydaları:

-Erkeklerde kısırlığı ve iktidarsızlığı önler.

-Prostat sorunlarıyla bire bir savaşır.

-Kadınlarda kısırlığı önler. Hormonları da dengeler, adet dönemlerini düzenler ve menopozda hormonal geçişleri fazlasıyla kolaylaştırır.

Çay olarak kullanımı:

Damiana yapraklarından iki kaşık (kahve) demliğe koyup, üzerine iki su bardağı kaynamış su ilave ederek 5-10 dakika demlendikten sonra süzülerek içilir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder