Anemi(Kansızlık)için Kolay ve Etkili Doğal Tedavi

anemi nedir kansızlık neden olur anemi hastalığı kansızlık demir eksikliği bebeklerde kansızlık kansızlık demir eksikliği nedenleri kansızlık nedir kansızlık tedavisi kansızlık için anemi belirtileri akdeniz anemi kansızlık belirtileri
Anemi (Kansızlık):

Anemi kan hastalıkları içinde en çok görülen hastalıktır. Aneminin nedenleri ve tipleri oldukça fazladır.
Belirti nedenleri farklıdır. Hafiften şiddetliye kadar değişebilir.
Yaygın belirtiler yorgunluk, soluk cilt, hızlı veya düzensiz kalp atışı, nefes darlığı, göğüs ağrısı, baş dönmesi, bilişsel sorunlar, baş ağrısı, soğuk eller ve ayaklar, saç dökülmesi gibi belirtiler gösterir.

Kolayca ve basit ev ilaçları ile aneminin bazı türleri önleyebilir. İşte bir kaçı:



Pancar: Pancar aneminin her türünde yaygın olan demir eksikliği, olanlar için son derece faydalıdır. Kalsiyum, potasyum, kükürt ve vitaminler ile birlikte, yüksek demir içeriğine sahiptir.

-Bir orta boy pancar, üç havuç ve bir tatlı patatesin yarısını katı meyve sıkacağında sıkıp, karıştırın. Günde bir kez bu suyu için.

-Ayrıca pişmiş sebze olarak ya da salata olarak pancar tüketin.

Pekmez: Pekmez özellikle anemik olanlar için faydalı kabul edilir. Demir ve B vitaminleri ve mineraller için iyi bir kaynaktır. Bir çorba kaşığı Pekmezi günlük demir ihtiyacının yaklaşık yüzde 15'ini karşılar.
-Bir fincan sıcak su veya süt ile bir çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Günde bir veya iki kez için. Bu içecek hamile kadınlar için de son derece faydalıdır.

-Başka bir seçenek ise bir fincan su ile iki çay kaşığı pekmez ve elma sirkesini karıştırıp, günde bir kez için.

Ispanak: Ispanak yeşil yapraklı sebzeler açısından zengin bir diyet anemi içinde en iyi ev tedavilerinden biridir. Vitamin B12 ve folik asit, zengindir.

-Günde iki kez ıspanak çorbası içiniz.

-Bir bardak Taze ıspanak suyu ile iki çay kaşığı balı karıştırın. Günde bir kez bu için.
En az bir ay süre devam edin.

Nar: Nar demir, kalsiyum ve magnezyum gibi diğer mineral açısından da zengindir.
Ayrıca demir emilimini vücutta artırmaya yardımcı olur. C vitamini içerir.

-Bir fincan nar suyu, dörtte biri çay kaşığı tarçın tozu ve iki çay kaşığı bal karıştırıp için.

-Alternatif olarak, ılık bir bardak süt ile iki çay kaşığı kurutulmuş nar çekirdeği tozu karıştırın. Günlük bir veya iki kez için.

-Ayrıca aç karnına her sabah orta boy nar yiyin.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder