Anti-Kırışıklık ve Doğal Maskeler

Anti-aging (yaşlılığa karşı) Cilt Bakımı :
Maskeler haftada bir veya iki kez kullanılabilecek kaynaklardır. Maskeler kırışıklığı önler, cildi nemlendirir ve besler. Maskelerin kalınlığı yaklaşık 1 mm olmalı, çok ince tabakalar halinde deriye tatbik edilmelidir. Yaklaşık 38 ° c vücut sıcaklığında olması gerekmektedir. Maske yapmadan önce peeling kremi kullanmakta fayda vardır. Maskenin deriye nüfuz edilmesini sağlar.
Maskeler genellikle 15-30 dakika gibi belirli bir sürede uygulanır. Daha sonra maskenin türüne bağlı olarak, ılık ya da sıcak su ile temizlenir.

Kırışıklıklar Karşı Maskeler:

Kırışıklıklar için Avokado Maskesi:
1 çay kaşığı Avokado yağı
1 çay kaşığı Hint yağı
1 çay kaşığı Susam yağı.
1 çay kaşığı Buğday Tohumu.
4 çay kaşığı Krema
Avokado yağı, hint yağı, susam yağı ve buğday tohumu karıştırınız. Macun kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırınız. 4 çay kaşığı soğuk krema ekleyin ve homojen bir macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam ediniz.
Bir peeling krem ile cildi temizleyin ve hazırladığınız maskeyi uygulayınız. İnce bir tabaka halinde sürüp, yaklaşık 15 dakika bekletiniz. Son olarak ılık su ile yıkayınız. Yüzünüzü Kâğıt havlu ile bastırmadan küçük darbelerle kurutunuz.

Kırışık Ciltler için Buğday Kepeği Maskesi:

4 yemek kaşığı Buğday Kepeği
1 çorba kaşığı Buğday Tohumu yağı
1 çorba kaşığı Badem yağı
Limon Özü
Sıcak su
Bir kâse içinde buğday tohumu yağı, badem yağı ve 3 damla limon özünü karıştırınız. Buğday kepeğini karışıma yavaş yavaş ekleyerek karıştırınız. Hamur haline gelene kadar sürekli karıştırınız. Uygulayacağınız zamana kadar serin veya buzdolabında bekletiniz.
Peeling krem ve ılık su ile cildi temizledikten sonra maskeyi ince bir tabaka halinde sürünüz.30 dakika bekletiniz ve ılık su ile yıkayınız. Artan maske malzemesini buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Kırışık Ciltler için Kayısı Maskesi:

1 çay kaşığı Bal
3 adet orta Kayısı
Bir çatal yardımıyla, macun haline gelinceye kadar kayısıları eziniz. Pürüzsüz bir macun kıvamına gelince de bal ilave edip, karıştırınız.
Bir Peeling kremi ile cildi temizlendikten sonra maskeyi ince bir tabaka şeklinde uygulayıp, yaklaşık 20 dakika bekletip ılık su ile temizleyiniz.

Kırışıklıklar için Yumurta ve bitkisel Maske:

1 yumurta
5 yemek kaşığı kurutulmuş Melisa
5 yemek kaşığı Limon
5 yemek kaşığı Papatya
1 litre su
Bir litre su içerisinde papatya, melisa ve limon çiçeklerini kaynatınız. Bir kase içerisine yumurtayı kırıp, akını İyice çırpınız. Yumurtayı yüzünüze sürüp, 15 dakika bekletiniz. Ilık su ile temizleyiniz. Bir gazlı bez ile cilt üzerinde sıvı uygulayarak, bitki infüzyon ile durulayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder