Ülkemizin Muş ili ve çevresinde yetişir. Vakkas Muş üzümü olarak adlandırılır.
1800 -1900 yıllarında Sovyetler Birliğinden Muş iline getirilerek dikildiği, soğuk iklim şartlarına iyi adapte olduğu, kaliteli ve bol üzüm alınan ve şarabı yapılan üzüm çeşididir.
Vakkas üzümü ince kabuklu, koyu siyah renkli ve çekirdeklidir.
Buruk bir tadı vardır. Salkımları orta büyüklükte olur.
Küçük ve bol taneli olması ile dikkati çeker. Eylül ayında hasattı yapılır. Genel olarak şarap yapımında kullanılır. Bunun yanında bölge halkı meyve olarak tüketir.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder