Baldıran Otu'nun Anavatanı Türkiye

baldıran otu baldıran zehiri baldıran nedir baldıran zehri baldıran zehiri nedir
Baldıran Otu zellikleri:

Bilimsel ismi: Conium Maculatum
Ailesi: maydanozgiller (Apiaceae)

Maydanozgillerden nemli yerlerde yetişen 1,5-2 metre boylanabilen zehirli bir bitkidir. Saplarının alt kısmı erguvani renktedir. Yaprakları büyük, çiçekleri yayvan ve küçüktür. 
Büyük baldıran ve küçük baldıran olmak üzere iki çeşidi vardır. Gövde kısmı kendi bitki cinslerine göre kalındır. Yaprakları iri olması ile birlikte maydanoza çok benzer bundan dolayı çoğu zaman maydanoz ile çok karıştırılmasından dolayı yanlışlıkla yenilmekte ve zehirlenmelere neden olmaktadır.

Bitkiyi maydanozdan ayıran özellik kötü kokusu, gövdesinde bulunan kırmızı lekeler vede gövdesi içindeki boşluklarıdır. Baldıran otunun yaprakları iri çiçekleri küçük ve yayvandır. Baldıran otunun anayurdu Türkiye olarak bilinmektedir. Türkiye’nin bütün coğrafi bölgelerinde yetişmektedir.

Baldıran Otu kesinlikle Ev ilaçlarında kullanılmamalıdır. Sadece hekimlikte siyatik, epilepsi, spazm giderici, ağrı giderici, tetanoz ve kore hastalığının tedavisinde kullanılır.

Baldıran otu’nun zararları:
Zehirli bir bitki olduğu için dâhilen kullanılamaz. Baldıran zehiri hareket sinirlerini felç eder ve 6 gr’dan fazlası öldürücüdür.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder