Östrojenik Özelliklere Sahip Bir Bitki Yonca Otu

Boşaltım sistemi, Bu bitkinin anti-inflamatuar ve idrar söktürücü özellikleri, sistit anomalileri gibi idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan (Mesane iltihabı), nefrit (böbrek iltihabı), böbrek taşları, prostatit, vb.
Bilimsel adı: Yonca Otu(Medicago sativa L.)

Aile : Labiatae - Baklagiller

Yonca bitki karakteristikleri: Yaygın olarak havyan yemi olarak yetiştirilir. Uzun yıllar yaşayan gerek yeşil gerekse kuru ot olarak değerlendiriri. 80 cm kadar büyüyebilir Labiatae ailesinden olan çok yıllık bir bitkidir. Derin bir kök bitkisidir. Anavatanı Ortadoğu bölgesi, kuraklığa dayanıklı bir bitki olup, normal ürün alabilmek için toprağın fosfor ve potas içeriği bakımından iyi olması gerekir.
Hayvanların et ve özellikle süt verimini artırır.




Yonca Otu Bileşenleri:

-Asitler: askorbik, sitrik, fumarik, malik, oksalik, süksinik (Bitki)
-Amino asitler: triptofan, arginin, asparagin (Bitki)
-Alkaloidler: betain, estaquidrina (Bitki)
-Vitaminler: C vitamini, biotin (vitamin H) Vitamin B: Hill, Folasin, Niasin, Pantotenik Asit,Riboflavin, Tiamin, Piridoksin, A vitamini, beta karoten, vitamin D, K vitamini (Bitki)
-Fiber: Çözünür olmayan ve çözünür Pektin (Bitki)
-Protein (Yapraklar ve tohumlar)
-Saponinler (Bitki)
-Tanenler (Bitki)
-Pigmentler: Klorofil, Xantophyll (Bitki)
-Fitosteroller: kampesterol, stigmasterol (Bitki)
-Izoflavonlar: genistein (Bitki)
-Inositol
-Mineral: alüminyum, bor, kalsiyum, krom, kobalt, fosfor, demir, magnezyum, manganez, potasyum, selenyum, silikon, sodyum, çinko (Bitki)


Yonca Tıbbi Özellikleri Dahili kullanım:


Metabolik anormallikler için çok ilginç bir çare! içindeki amino asitler, mineral ve vitaminler bu bitkiyi zengin kılmıştır. Tüm özelliklerini metabolizması ile ilgili olarak aşağıdaki gibi söz edebiliriz:

-İdrar söktürücü özellikler, Sıvıların dışarıya atma kapasitesi kanıtlanmıştır. kidneystones, diyabet, selülit veya ödem gibi. (40 gr taze yaprak suyunu içmek yararlı olacaktır.)

-Hormonal Özellikleri, Hormonal özellikle de izoflavonlarla bileşenlerin varlığı ve endometriyozis gibi hormonal sorunlara bağlı bazı bozukluklar için çok uygun özellikler sağlar. Bu bitkinin kullanımı da menopoz döneminde tavsiye edilmektedir. Östrojenik özelliklere sahip bir bitki olan, ve bu dönemde meydana gelen hormonların eksiklikleri aşmak için yararlı olabilir.
Enzimler sindirim süreci ve gıdanın hızlı bir şekilde asimilasyon olmasını sağlar.Yağlar daha kolay metabolize edilir.
Salatalarda yonca filizi düzenli yeme mide ülseri, mide ekşimesi veya gaz halinde yardım olur, mide duvarının sağlığını artırdığı da saptanmıştır

-Saponinler varlığı ve lif zenginliği, bağırsakta kolesterol emilimini düşürür.yoncanın Kumarinler zenginliği antiplatelet özelliklere sahip, damar sertliği önlenmesi veya tedavi teşvik etmek ve böylece damarlarda kan pıhtısı engellemeye yardımcı olur. (Su bardağı başına 1 kaşık kurutulmuş bitki 10 dakika çay şeklinde yapıp, Günlük 2 bardak için.)

-Dolaşım sistemi için Yonca, yonca filokinon şeklinde, K vitamini bakımından zengindir. Karaciğer kan pıhtılaşma protrombin hormonu üretmek için de Antihemorajik faktör olarak adlandırılan bu vitamin gereklidir. Bu vitamin eksikliği olarak tezahür kanama pıhtılaşma sorunları, vb morarmalara neden olur. Bu aynı amaca katkıda bulunan askorbik asit bakımından zengindir.

-Burun kanamaları, Burun (epistaksis) ağır ve sık sık kanama durumunda, iki doza bölünmüş yaprakları, taze suyu ile 50 gram tüketimi kan akışını durdurmak için yardımcı olacaktır.

Hemoroid, Kullanımı hemoroid kanamayı durdurmaya yardımcı olabilir. (50 gram, iki doza bölünerek Yaprakların taze meyve suyu günde 2 kez için.)

-Boşaltım sistemi, Bu bitkinin anti-inflamatuar ve idrar söktürücü özellikleri, sistit anomalileri gibi idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan (Mesane iltihabı), nefrit (böbrek iltihabı), böbrek taşları, prostatit, vb.

Harici kullanım:

-Kan durdurmaya, bu burun kan akışını veya kanamalı hemoroid tedavisi için (bir parça pamuk 1 su bardağı başına kurutulmuş bitki ile yapılan infüzyon sıvı ile ıslatın ve uygulayın veya hemoroid kanaması tedavisi için (Oturma banyoları kurutulmuş bitkinin sıvı infüzyon ile)

-Yaraya, haricen kullanılır, şişliği azaltmak ve ağrıyı azaltmak için arı sokmasına ve diğer böcek sokması uygulanabilir.( Tohumların bir avuç ezerek ve hamurumsu hale gelinceye kadar su ile karıştırın. Arı veya böcek sokması için lapa halinde uygulayın)

-Anti-inflammatory (iltihabı önleme), Anti-inflamatuar özellikleri artrit veya osteoartrit dolaşım iltihabı neden inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder