İşte Baş Dönmesi için En İyi Bitkisel Öneriler

baş dönmesi belirtileri baş ağrısı mide bulantısı baş dönmesi nedir kulak baş dönmesi baş dönmesi neden baş dönmesi nedenleri
Baş Dönmesi 

Baş dönmesini çoğumuz hayatımızın bir noktasında yaşamışızdır. Baş dönmesi, denge ya da dengesizlik kaybı hissi ve bayılmaya neden olabilir. Baş dönmesi bir hastalık değildir. Düşük kan basıncı, kalp kası hastalığı, nörolojik bozukluklar, anemi, alerji, hipoglisemi (düşük kan şekeri), kulak çınlaması, kulak enfeksiyonları, sıcak çarpması, görme ile ilgili bozukluklar, migren, anksiyete bozuklukları ve baş gibi diğer koşulların bir belirtisidir. Ayrıca dehidratasyon, hareket hastalığı, stres, aşırı egzersiz, vücuttaki hormonal değişiklikler ve ilaçların yan etkisi nedeniyle olabilir.
Hareket baş dönmesi, görme bozukluğu, kör noktalar, baş ağrısı, yavaş veya düzensiz nabız belirtiler de eşlik edebilir. Bazen de baş dönmesi, kulak çınlaması gürültü, göğüs ağrısı, halsizlik, bulantı, kusma, solgunluk, bilinç kaybına neden olur.

Eğer baş dönmesi çok sıklıkla değilse, bazı bitkileri deneyebilirsiniz. Belirtiler devam ederse veya daha sık oluşur ise tanı ve uygun tedavi için bir doktora başvurun.

İşte Baş Dönmesi için en iyi Bitkisel Öneriler:


Derin Nefes: Derin nefes baş dönmesi ile başa çıkmak için en iyi yollarından biridir. Sırayla sinir sistemi dinlenmek ve baş dönmesi azaltır, beyne oksijen yeterli miktarda sağlamaya yardımcı olur.
Oturun veya rahat bir pozisyonda uzanın. her gün nefes egzersiz hareketleri yapılarak baş dönmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

Bal: Bal, düşük kan şekeri, baş dönmesinin sık görülen nedenlerinden birini önleyebilir.

2 çay kaşığı Bal ve 1 çay kaşığı ham, filtresiz elma sirkesi bir bardak soğuk veya sıcak suyu karıştırıp, günde 2 kez için.

Alternatif olarak 1 bardak ılık suya bir yemek kaşığı bal ve limon suyunu karıştırıp, için.

Başka bir seçenek ise birkaç hafta sabah günde bir kez 1 tatlı kaşığı bal ve tarçın tozunu karıştırıp, için.

Sağlıklı beslenme: Sağlıklı beslenme baş dönmesini engeller. Demir, A vitamini, folik asit ve lifi yüksek gıdalar yiyerek anemi, düşük kan basıncı ve düşük kan şekeri ile ilgili baş dönmesi önleyebilir. Ayrıca, şeker ve yağ oranı düşük gıdalar tercih edilmelidir.

-Karaciğer, peynir, ıspanak, badem, hurma, mercimek, zenginleştirilmiş kahvaltılık tahıllar ve kuru fasulye gibi demir açısından zengin gıdalar yiyin.
Demir takviyesi için doktorunuza danıştıktan sonra alınız.

-Portakal, limon, dolmalık biber, brokoli, greyfurt ve ıspanak gibi gıdalar C vitamini açısından zengindir.
Doktorunuza danıştıktan sonra C vitamini takviyesi alabilirsiniz.

Ayrıca, yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer, lahana, güçlendirilmiş tahıllar, fıstık, muz ve brokoli gibi folik asit açısından zengin yiyecek yenmelidir.

-Kahve, bira ve şarap gibi içeceklerden uzak durun.
-Küçük öğün olarak birkaç kez yemek yeme ve özellikle kahvaltı atlamamak gerekir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder