Sivrisinek Sokması,Kaşıntı için Ev Çareleri

sivrisinek kovucu sivrisinek ısırması sivrisinek kaşıntısı kaşıntı
Sivrisinek Sokması için Bitkisel Tedavi

Sivrisinekler insan ve hayvan kanı ile beslenir. Sivrisinek ısırıklarının belirtisi kaşıntı, şişme, cilt döküntüleri, morarma ve bazen deri enfeksiyonu olur.

Sivrisinek sokması da dünyanın bazı bölgelerinde sıtma ve dang gibi ölümcül hastalıklara yol açabilir. İdeal olarak, uzun kollu ve uzun pantolon ya da diğer koruyucu önlemler tarafından ısırılmayı engellemek istense bile bazen sivrisinek tarafından ısırılmak kaçınılmazdır.

 Bitkisel Çözümler:


Limon: Limonda doğal anti-inflamatuar ve anestezik özelliklerini içerir.

-Sadece yarım bir limon kesin ve hızlı bir rahatlama için kaşıntılı deri ovalayın. Isırıkları için limon suyu enfeksiyon riskini azaltmak için geçerlidir.

-Başka bir seçenek, limon suyu, ezilmiş fesleğen yaprakları ekleyin ve etkilenen alan üzerinde uygulayın.

Soğan ve Sarımsak: Sivrisinek sokması nedeniyle meydana gelen kaşıntıyı soğan ve sarımsak şişliği azaltmak ve kaşıntıyı yatıştırır.

-Doğrudan etkilenen alan üzerine kıyılmış soğan veya sarımsak uygulayın. Sonra yıkayın, bir kaç dakika için açık bırakın.

Tuz: Antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri sivrisinek sokması için kolay bir çözümdür.

-Bir kaç damla su ve sofra tuzu karıştırıp, macun haline getirin. Sivrisinek tarafından ısırılmış bölge üzerine uygulayın.

-Başka bir seçenek eşit miktarlarda sarımsak, tuz ve su ile bir macun yapın. Etkilenen alan üzerine bu macun uygulayın. Birkaç saniye için yanma hissi olabilir, ama büyük bir rahatlama takip edecektir.

Buz: Soğuk ısırığı bölgesinde inflamatuar maddelerin dağılımını sınırlar ve size anında rahatlama sağlar alanı uyuşturur.

-Buz yoksa soğuk su altına etkilen bölgeyi tutun. Çeşmeden akacak soğuk su rahatlatacaktır.

-Bir buz torbasını yaklaşık 10-15 dakika boyunca etkilenen alan üzerine tutun. Bu işlem şişmeyi engeller ve kaşıntıyı keser.

Alkol: Sivrisinek sokması nedeniyle tahriş olmuş bölgenin rahatlatması ve bir enfeksiyon gelişme olasılığının azaltması için kullanılabilecek ortak bir ev antiseptiktir.

-Bir küçük pamuğa alkol koyup, etkilenen cildin üzerine sürün. Başlangıçta biraz acıtır ama kaşıntı ve şişlikte rahatlama hissedeceksiniz.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder