Brokoli Mucizesi Anti-Kanserim

brokoli faydaları brokoli nasıl yapılır brokoli kürü prostat kanser vitamin
İnanılmaz Sebze Brokoli – Kanser ve Kalp Hastalığına Karşı Etkili

Brokoli (Brassica oleracea Italica), lahanagiller Brassicaceae familyasına (turpgillerden), bir bitkidir.

Küçük yeşil yumrular halinde olan, haşlanarak yemeği hazırlanan bir sebzedir. Adı Latinceden geliyor Brokoli yüksek düzeylerde diyet lifi ve vitamin bakımından zengin bir kaynaktır.
Ayrıca görünümü minyatür bir ağaca benzemektedir. Brokoli besin değerleri bakımından zengin, doyurucu ve lezzetli bir sebze olduğu bilinmektedir. Bu sebzeye besin paketide denir.



Brokoli Kullanımları:

Gıda: Brokoli sebze olarak yetiştirilir. Vitamin, mineral zenginliği ve fitokimyasallar yüksek içerikli olduğundan, brokoli, birçok hastalıkları önlemek için en iyi gıdalardan biri olarak kabul edilir.

Doğal Tıp: Doğu tıbbına göre Brokoli miyopi, kırmızı ya da yorgun gözleri, göz hastalıkları ile mücadele ve sıvı birikimini engelleyen idrar üretimini artırmak için de kullanıldı.

Brokoli Bileşenleri:

Glukosinolatlar
İndoller
Sülforafan
Beta karoten
Selenyum
Ditiyoltiyonlar
Quersetin
Lutein
Yüksek oranlarda lif

B1 vitamini, B2 vitamini, C vitamini, E vitamini ve küçümsenemeyecek oranda A vitamini


Brokolinin Faydaları:
-Brokoli vücudu kanser tehlikesine karşı koruyan, yapılan son bilimsel araştırmalar, özellikle brokolinin yenilmesinin, akciğer, kalın bağırsak ve prostat kanserlerine yakalanma riskini iyice azalttığını ortaya koymuştur.

-Fertilite (üreme ve doğurganlık) üzerinde olumlu etkileri ve hamilelik sonrasında emzirme ve süt oluşumunda destekleyici etkileri vardır.

-Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan indole adlı bir madde içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor.

-Bu bitkinin yapısında bulunan selenyum çok güçlü bir anti oksidandır. Bu madde kan hücrelerinin korunmasında, hücre duvarının güçlendirilmesinde ve bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde görev yapar.

-Prostat ve meme kanserine yönelik koruyucu özelliği bulunan sulforafen bulundurur.

-Kalp krizi geçirme riskni yok eder. kanı sulandırır kalp üzerinde rahatlatıcı etkisi vardır.

-Kolesterolün zararlı etkilerini azaltmaktadır.

-Mesane kanserini önleyici ve tedavi edicidir.

-İyi huylu tümör oluşumunu baskılamaktadır.

-Bağırsaklarda bulunan mikropları tamamen yok eden brokoli, kabızlık sorunu ortadan kaldırır. Bağırsakları düzenler bunu lifli yapısı sayesinde yapar.

-Yüksek oranlarda demir ile folik asit içeren brokoli kansızlığı önler. Kanın yapısını düzenlemektedir.

Brokolinin zararları:
Brokolinin belli bir zararının olmamasına karşın, vücuttaki iyot emilimini azalttığı için çok fazla tüketilmemelidir. Haftada 2-3 kez fazla brokoli yiyen kişiler, iyotlu besinler ya da iyotlu tuzu almayı ihmal etmemelidir. Özellikle içme suyunun az iyot içerdiği yörelerde, bu önemlidir.



Brokoli Suyu:

2 adet brokoli

1 avuç taze nane

1 parça zencefil

2 adet Elma

Tüm malzemeleri bol su ile yıkayıp süzün. Meyve sıkacağı ile sıkıp, günde 1 su bardağı için.

Haftada üç kez alınabilir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder