Aktif sigara içen kişilerin sigarayı bırakmak için önce psikolojik olarak hazır olması gerekir. Sigara bağımlılığı iki şekildedir. Psikolojik ve fiziksel bağımlılık. Aslında her tiryakilik ilk sigarayı denemeden çok önce psikolojik olarak bağımlı hale, sigara içildikten sonra hızla nikotine bağımlı ve alışkanlık halini alır. Birde pasif içicilik vardır. Sigara kullanan kişilerin bulunduğu ortamlarda bulunan kişiler edilgen pasif içici olarak adlandırılır.
Tütün bağımlılığından kurtulmak sağlık açısından önemlidir. Sigarayı bırakmakta zorluk çeken kişiler doktordan yardım almalıdırlar. Bu tür rahatsızlıklar için çeşitli tedavi şekilleri vardır.
Sigarasız hayat için Meyan kökü:
Meyan Kökü: (Glycyrrhyza glabra) Nikotin arzusu varsa bir parça meyan kökü emmek nikotin isteğini azaltacaktır. Meyan kökü Aktif maddeleri vücutta nikotin ihtiyacını ortadan kaldırmak için son derece yararlıdır. Meyan kökünün çubuğunu ağzınıza alıp, sigara niyetine tutun. Bu sigarayı bırakmada yardımcı olacaktır
.
Ayrıca insanlar meyan kökü yardımıyla sigara alışkanlığından hakkında olumlu birçok hikâyeleri vardır. Sigara bağımlısı olan insanların ağız alışkanlıklarını gidermek için yardımcı olmaktadır. Eğer hala sigara içiyorsanız denemekte yarar vardır.
Meyan kökünü en fazla altı hafta kullanmalıdır. Çünkü uzun süreli kullanım baş ağrısı, uyuşukluk, aşırı potasyum kaybı, yüksek tansiyon, sodyum ve su tutulmasına sebep olabilir.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder