Cilt Gençleştirmek için Bitkisel Tedavi Limon / Papaya

cilt bakımı cilt kırışıklık,cilt lekesi cilt beyazlatma,çil, akne,sivilce sağlı
Sağlıklı bir Cilt:

Erkek ya da kadın, genç ya da yaşlı, herkes ışıltılı ve kusursuz bir cilde sahip olmak ister. Sağlıklı bir cilt güzelliğe zarafet katar.
Yaşla birlikte, cildin orijinal elastikiyetini ve esnekliğini kaybeder. Renk değişimi, ince çizgiler, yaşlılık lekeleri, sarkık cilt ve kırışıklık cildi donuk ve cansız hale getirir. Diğer nedenler ise hava kirliliği, cilt bakımı, maruz kaldığı güneşin zararlı ultraviyole ışınları (UV) radyasyon, kötü beslenme, dehidratasyon, stres, sigara içme, çok fazla alkol ve uykusuzluk gibi.
Bununla birlikte, oldukça basit evde yapabileceğiniz bitkisel maskelerle yeniden cildi canlandırma, cildinize daha genç bir görünüm kazandırma uzun süre güzel görünme ve gençleşmesini sağlar.

İşte cilt gençleştirme için en iyi Bitkisel öneriler:

Limon Suyu:
Limon suyu yaşlılık lekelerini azaltarak cildi gençleştirmek ve diğer yaşlanma nedenlerin ortadan kalmasına yardımcı olur. Limonun içindeki C vitamini köklü hasara karşı cildi korumaya yardımcı güçlü bir antioksidandır. Buna ek olarak, ciltte ki renk açma özelliği de lekelerden kurulmaya yardımcı olur.

-Bir limon suyuna bir çay kaşığı bal karıştırıp, nazikçe yüzünüze yukarıya doğru darbelerle uygulayın. 10 dakika bekleyin ve yüzünüzü yıkayın. Bunu haftada bir veya iki kez yapınız.

-Alternatif olarak, sadece 1 limon suyu sıkın ve cilde uygulayın. 15 dakika bekletin, ılık su ile durulayın. Günde bir kez uygulayın.

-Başka bir seçenek ise1 çay kaşığı limon suyu, yumurta akı, ½ çay kaşığı süt ve kremayı karıştırın. Yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekleyin ve soğuk su ile durulayın. Haftada 1-2 kez uygulayın.

Papaya: A -C -E vitaminleri bakımından zengin olan, ve cilt gençleştiren yardımcı antioksidan özellikleri vardır. Cildin yumuşak, pürüzsüz ve nemli tutmaya yardımcı olur. Buna ek olarak, papaya alfa hidroksi asitler cildin pul pul olmasını engeller. Ayrıca sivilce lekeleri, koyu lekeler ve benzeri sorunların tedavisinde faydalıdır.

-2 yemek kaşığı olgun papaya püresi, 1 çorba kaşığı bal ve ½ çay kaşığı taze limon suyu karıştırın. Yüze uygulayın. 15 dakika sonra ılık su ile yıkayın ılık suyun arkasından  yüzü soğuk suyla yıkayın. Bu maske haftada bir kez uygulanır.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder