Kazayağını (Göz Çevresi Kırışıklıkları) Önlemek için Avokado ve Kakao

göz çevresi kırışıklıkları göz çevresi bakımı göz altı göz kremi  göz çevresi maske  göz çevresi bakım
Cildi nemlendirmek ve beslemek için Tarifler:

Avokado: (Persea americana) Vitamin ( D Vitamini ve E vitamini) zenginliği ve kollajen oluşumuna yardımcı olur ve harici olarak kullanılır, avokado cilt için iyi bir merhemdir.

Genç ve kırışıksız bir yüz için en iyi çözüm avokado maskesidir. Avokado'yu iyice ezip, bulamaç haline getirin. Daha sonra  uyumadan yarım saat önce yüzünüze uygulayın. Avokado normal ve kuru cilt tedavisi için ideal olan bitkisel yağı içerir, ama yağlı cilt üzerine de uygulanmamalıdır.


Kakao : (Theobroma cacao) kakao lanolin bakımından zengindir. kuru cildi yenilemek için kullanılır. Kaz ayakları kırışıklıkta kurtulmak için maskeler deneyebilirsiniz.

Bir çorba kaşığı Zeytinyağı 100 gr kakao tozu karıştırın. Kalın bir krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürüp, yarım saat bekleyin. Soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.

Ev yapımı çikolata tarifi kazayağını kaldırmak için krem

Malzemeler

-3 yemek kaşığı zeytinyağı.

- 1 çay kaşığı Balmumu.

- 1 çay kaşığı kakao yağı

Tüm malzemeyi karıştırın. İki kaşık soğuk gül suyu ekleyin. Kalın bir macun haline gelinceye kadar karıştırın. Bir peeling krem ile cildi temizleyin. Sonra cilde ince bir tabaka halinde uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekletin. Bol ılık su ile yıkayın.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder