Bitkisel Tedavi ve Kıl Dönmesi için Ev Çareleri

kıl dönmesi belirtileri, kıl dönmesi, kıl dönmesi için, kuyruk sokumu kıl dönmesi nedir, kıl dönmesi nasıl, kıl dönmesi tedavisi, kıl dönmesi ameliyat,
Kıl Dönmesi

Kıl dönmesi kılın deri içine doğru büyümesi halidir. Bir kıl dönmesi küçük sivilce gibi görünür, kırmızı bir yumru içinde irin olur. Ayrıca bölgede kızarıklık, şişlik, iltihap, ağrı ve tahrişe neden olur. Genelde bacak, koltuk altları ve bikini bölgesi gibi, istenmeyen tüylerden kurtulmak için yapılan bölgelerde ortaya çıkar. Kıl dönmelerinin enfeksiyonu durumunda bir dermatolog görülmelidir.

Batık kıldan kurtulmak için bazı basit ev çareleri iyileşme sürecini hızlandırmak, inflamasyon ve kızarıklık azaltabilir.



Kıl dönmesi için Ev çareleri:

Aspirin:
Aspirin kızarıklık ve inflamasyon, batık kılların en yaygın iki belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Aspirin anti-inflamatuar özelliği, şişliği azaltır, iltihapla savaşır ve hafif enfeksiyon önlemeye yardımcı olur

Bir çay kaşığı ılık su ve iki aspirin tableti macun kıvamına gelene getirin. Daha sonra bir çay kaşığı bal ekleyin Ağrı olan bölgeye sürün.
10 dakika boyunca bekletin. Ilık su ile yıkayın. Haftada bir veya iki kez yapın.

Not: Çok hassas cilde sahip olanlar, bu işlemi yapmamalıdır.

Aloe Vera: 
Aloe vera, kıl dönmesi için etkili bir başka ev çözümdür. Aloe vera yatıştırıcı yanı sıra kaşıntı ve inflamasyon rahatlama sağlar Ayrıca, aloe vera cildi nemli tutarak iyileşme sürecini hızlandırır.

Bir Aloe vera yaprak jelini çıkarın. Tahriş olmuş bölgeye bu jeli sürün. Kuruyuncaya kadar yarım saat bekleyip, ılık su ile durulayın.
Günlük bu işlemi iki veya üç kez yapın.


Elma sirkesi:
Elma sirkesi yardımcı anti-inflamatuar özellikleri vardır. İnflamasyonunu azaltmak için cildi yatıştırır. .Ayrıca bu da enfeksiyon riskini azaltır cilt de bakteri oluşmasını önler.

Bir topak pamuk kullanarak, etkilenen alan üzerinde elma sirkesi uygulayın. Cilt absorbe için zaman tanıyın. Sonra ılık su ile yıkayın.
Günde iki kez uygulayın.

Salatalık:
Salatalık kıl dönmesi için tahriş belirtileri ile başa çıkacak nemlendirici ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca, salatalık vitamin C içerir, ağrı ve kaşıntıyı rahatlatmaya yardımcı olur.

Taze salatalık dilimlerini yarım saat buzdolabında bekletip, yavaşça etkilenen alan üzerine soğutulmuş salatalık dilimleri ile ovun.
Birkaç gün boyunca günde birkaç kez tekrarlayın.

Yarım salatalık püresini yarım fincan süt ile karıştırın. Birkaç dakika boyunca buzdolabında karışımı bekletin. Bir bez içerisine koyup, tahriş olan bölgede bekletin. Sonra ılık suyla durulayın.
Günde iki kez uygulayın.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder