Bilimsel İsmi: Citrullus lanatus
Aile: Kabakgiller (Cucurbitaceae)
Kabakgiller ailesinden olup, ılıman iklimde yetişen sürüngen gövdeli, parçalı sert yapraklı, sarıçiçekli, iri meyveli, bir yıllık bir bitkidir.
Karpuz; basık yuvarlak, oval şeklinde ve çeşitli büyüklüktedir. İçinde pek çok çekirdek bulunur ve % 91 sudur.
Karpuzun Bileşenleri:
Protein
Şeker
Kalsiyum
Magnezyum
Manganez
Potasyum
Fosfor
Demir
Çinko
Bakır
Lif
A,C, B1, B3, B6, B9, B5 Vitaminler
Karpuz’un Faydaları:
-Kanı temizler.
-Vücuda serinlik verir.
-Böbreklerdeki kum ve taşlarının dökülmesinde faydalıdır.
-Kemiklerin gelişmesine yardımcı olur.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder