Karanfil Kökü
Bilimsel İsmi: Geum urbanum
Aile: Gülgillerden (Rosaceae)
Gülgiller ailesinden olup, anavatanı Orta doğu ve Avrupa’dır.
Gölgelik yerlerde ve orman kenarlarında yetişen sarıçiçekli bir çeşit bitkinin, karanfil kokulu köküdür.
20-60 cm arasında boylanır, Mayıs ayında çiçek açar.
İlkbahar ve yaz aylarında toplanıp, gölge yerde kurutulur. İçeriğinde "Tanen" vardır.
Karanfil Kökü’nün Geleneksel Kullanımı:
*İshali kesmede,
*İştah acıcı olarak,
*Ağıları dindirmede,
*Sinirleri kuvvetlendirici olarak kullanılmıştır.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder