Güçlü Antioksidan Özelliği Olan Karnabahar...

avantages de chou-fleur plat de chou-fleur chou-fleur frit chou-fleur recette chou-fleur cuire chou-fleur plats de chou-fleur recettes de chou-fleur les pertes de chou-fleur cancer  Blumenkohl Vorteile Blumenkohl Gericht gebratenen Blumenkohl  Blumenkohl Rezept Blumenkohl -Auflauf Blumenkohl  Blumenkohl Gerichte Blumenkohl Rezepte Blumenkohl Verluste Krebs karnabahar faydaları karnabahar yemeği   karnabahar kızartması   karnabahar tarifi   fırında karnabahar   karnıbahar   karnabahar yemekleri karnabahar tarifleri  karnabahar zararları kanser
Karnabahar

Bilimsel İsmi: Brassica oleracea

Aile: Turpgillerden (Brassicaceae)

Karnabahar turpgiller ailesinden olun, anayurdu Doğu Akdeniz bölgesi olan iki yıllık otsu bir bitkidir.
Lahanaya benzeyen, yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyaz veya sarımtırak, kış mevsiminde yetişen bir sebze türüdür. Yemek ve salatalarda kullanılır.


Fosfor ve vitamin bakımından çok zengindir.


Karnabahar’ın Bileşenleri:

*Karbonhidrat

Protein

Selüloz

Fosfor

Kalsiyum

Demir

Sodyum

Potasyum

A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri

Karnabahar’ın Faydaları:
- Zihin yorgunluğunu giderir.
Şeker hastalarına faydalıdır.
Sinirleri kuvvetlendirir.
Cinsel gücü artırır.
İdrar söktürür.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder