Bilimsel İsmi: Brassica oleracea
Aile: Turpgillerden (Brassicaceae)
Karnabahar turpgiller ailesinden olun, anayurdu Doğu Akdeniz bölgesi olan iki yıllık otsu bir bitkidir.
Lahanaya benzeyen, yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyaz veya sarımtırak, kış mevsiminde yetişen bir sebze türüdür. Yemek ve salatalarda kullanılır.
Fosfor ve vitamin bakımından çok zengindir.
Karnabahar’ın Bileşenleri:
*Karbonhidrat
* Protein
* Selüloz
* Fosfor
* Kalsiyum
* Demir
* Sodyum
* Potasyum
* A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri
Karnabahar’ın Faydaları:
- Zihin yorgunluğunu giderir.
- Şeker hastalarına faydalıdır.
- Sinirleri kuvvetlendirir.
- Cinsel gücü artırır.
- İdrar söktürür.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder