En Değerli Turunç Portakal

Portakal

Bilimsel İsmi: Citrus sinensis

Aile: Turunçgiller (Rutaceae)

Portakal turunçgiller ailesinden olup, İspanya ve tüm Akdeniz ülkelerinde yetişmekle birlikte portakalın ana vatanı Çin'dir. 
Portakal ağacı 2- 10 metre kadar boylanabilen, yapraklan sert, dayanıklı, düz kenarlı, beyaz renkte çiçekler açan, meyvesinin kabukları sarımsı turuncu, hoş kokulu suyu mayhoş ve tatlıdır.
C vitamin kaynağıdır. Portakalın yaprakları, çiçekleri, Meyveleri ve meyve kabukları kullanılmaktadır.


Portakalın Bileşenleri:
Karbonhidrat
Protein
Selüloz
Esperidin
Fosfor
Kalsiyum
Demir
Sodyum
Potasyum
Magnezyum
B1, B2, B3, B6, A, D ve C vitaminleri

Portakalın Faydaları:

-Susuzluğu gidermeye yardımcıdır.

-Zayıflamaya yardımcı olur.

-Soğuk algınlığına faydalıdır.

-Grip ve Nezle'de yararlıdır.

-Sinir bozukluğunu giderir.

-Damar sertliğini önler.

-Vücuda enerji sağlar.

-Yorgunluğu giderir.

-Ateşi düşürür.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder