Bilimsel İsmi:Lepidium sativum
Aile: Turpgiller (Brassicaceae)
Turpgiller ailesinden olup, anavatanı Asya’dır. 90-100 kadar çeşidi bulunan birçok vitamin barındıran,
yaprakları salata olarak tüketilen ve tadı acımtırak nahoş kokulu bir yıllık otsu bitkidir.
Kullanılan kısmı yapraklarıdır.
Tere’nin Bileşenleri:
Karbonhidrat
Protein
Selüloz
Kalsiyum
Potasyum
Sodyum
Demir
Tere’nin Faydaları;
-Vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.
-Karaciğer hastalıklarında faydalıdır.
-Grip ve soğuk algınlığına faydalıdır.
-Öksürük söktürücü özelliği vardır.
-Midevidir. Hazmı kolaylaştırır.
-Sigaranın zararlarını azaltır.
-Bronşları temizler.
-İdrar söktürücüdür.
-Kansızlığa iyi gelir.
-Sinirleri yatıştırır.
-Kanı temizler.
-İştah açıcıdır.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder