Bilimsel İsmi: Cocos Nucifera
Aile: Palmiyegiller (Arecaceae)
Palmiyegiller ailesinden olup, Tropikal bölgelerde yetişen, Hurma cinsinden bir çeşit ağacın yemişidir.
Portakaldan daha büyüktür. Kabuğu oldukça serttir. İçinde sütümsü bir sıvı vardır. Yemişin içinde, kabuğuna bitişik, yağlı ve nişastalı eti vardır.
Büyük (Cevz-i Hindi) ve Küçük (Cevz-i Bevvâ) olmak üzere 2 çeşidi vardır. Hekimlikte, küçükleri kullanılır.
Hindistan Cevizinin Faydası:
-Böbreklerdeki kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
-Besleyici ve enerji verici bir besin kaynağıdır.
-Midevidir. Mide ağrılarını giderir.
-Ağız kokusunu giderir.
-Kilo almayı sağlar.
-İdrar söktürür.
Hindistan Cevizinin Zararları:
*Yüksek kalori içermektedir. Fazla yenirse kilo almaya sebep olabilir.
*Aşırı tüketimde Sinir sistemi üzerinde olumsuz etki yapar.
*Aşırı tüketim karaciğere zarar verebilir.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder