Yaklaşık Olarak Seksen Çeşidi Vardır.

kuru fasulye  kum taş Böbrek   taze fasulye    fasulye tarifi    İdrar  Şeker hastalığı  kuru fasulye tarifi    fasulye nasıl yapılır    fasulye yemeği    yeşil fasulye    zeytinyağlı fasulye    taze fasulye tarifi    etli fasulye
Fasulye

Bilimsel İsmi: Phaseolus vulgaris
Aile: Baklagiller (Fabaceae)

Baklagiller ailesinden olup, Barbunya, Çalı, Ayşekadın, Horoz gibi birçok çeşitleri olan bir bitki ve bunun sebze olarak kullanılan yeşil ürünü ve kuru tohumlarıdır.

Soğuğa dayanıklı bir bitki olan fasulye hemen her tür toprakta yetişmektedir. Fasulyenin bugün dünyanın pek çok yerinde yaygın olarak tarımı yapılmaktadır. Yaklaşık olarak seksen çeşidi vardır.




Fasulye Bitkisinin Faydaları:

-Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur.

-Zehirlenmelerden sonra yenilecek olursa; çabuk iyileşmeyi sağlar.

-Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür.

-Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur.

-Taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları giderir.

-Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.

-Karaciğer yetersizliğini faydalıdır.

-Kalbi ve Böbrekleri kuvvetlendirir.

-Kalp çarpıntılarını giderir.

-İdrar tutukluğunu giderir.

-Albümini düşürür.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder