Uzun ömürlü, gövdesi kalın, kerestesi ve meyvesi değerli ulu bir ağacın meyvesidir.
Çok kıymetli bir gıdadır. Hekimlikte yaprakları, meyvesi üzerindeki yeşil kabuğu ve yağı kullanılmaktadır.
Kabukları yeşil olmasına karşın kurudukça kahverengi olur. Bilinçli olarak tüketildiğinde dünyanın en yararlı meyvesidir. Yeşil ceviz’in içinde özel bir yağ, albümin, şeker, su ve selüloz vardır. Yararlanması gereken bir besindir.
Yeşil Ceviz’in Faydaları:
-E vitamini bakımından zengindir.
-Bağırsaklardaki hissedilen ağrıları hafifletir.
-Kanı temizler ve kansızlığı giderir.
-Hazımsızlıklarda yarar sağlar.
-Bedene enerji ve zindelik verir.
-Deri çatlaklarına faydalıdır.
-Öksürüğe faydalıdır.
NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder