Antikırışıklık ve Patates...

patatesin faydaları patates zararları patatesyararı cilt güzelliği cilt maskesi cilt kırışıklığıfırında patates    patates püresi    patates salatası    patates yemeği    köfte patates    patates köftesi    patates yemekleri    oktay usta    patates kızartması    patates çorbası
Patates’in Özellikleri:

Bilimsel ismi: Solanum tuberosum
Aile: Patlıcangiller (Solanaceae)

Patlıcangiller ailesinden olup, yer altındaki yumruları yenen otsu bir bitkidir. Anavatanı güney Amerika da And dağlarıdır. Ülkemizde ve dünyanın her tarafında yetiştirilmektedir. Yeşil kısımlarında, renksiz filizlerinde ve yeşilimsi yumrularında “solanin” denilen bir madde vardır. Boyu 60-70 cm’ye ulaşan beyazımsı, pembemsi çiçek açarlar. Yumruları hariç zehirli bir bitkidir. Patatesi diğer bitkilerden (sebzeler) ayıran özellik Vejetatif üreme şeklidir. Patates nişasta bakımından zengin bir besindir. Toprak üst kısımlarında zehirli alkaloidler bulunmasına karşılık yumruları zehirli değildir. Patates dış kabuk rengine göre kırmızı veya sarı, etine göre ise beyaz ve sarı olarak ayrılır. Yüzden fazla çeşidi vardır.

Patates’in Faydaları:

-Sindirim sistemine yararlıdır.

-Lif yapısından dolayı bağırsakların çalıştırarak temizler.

-Guatr olmak üzere birçok hastalığın oluşmasını engeller.

-Kansere karşı korur.

-Patates cilt sağlığına ve göz çevresinde oluşan mor halkaların giderilmesine yardımcı olur.

-Güneş yanıklarında faydası vardır.

-Cilt kırışıklığını giderir.

-İçinde bulundurduğu minareler ve vitamin açısından enerji verir.

-Fosfor sayesinde cinsel gücün artmasında oldukça etkilidir.

Uyarı: Yeşil patates ve patates filizi yemek tahrip edilemez sorunlara neden olan zehirli kimyasallar içerir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder