Diş Ağrısına Karşı Zerdeçal & Tuzlu Su

diş ağrısı diş
Diş Ağrısına Karşı Zerdeçal 

Diş ağrısı hepimizin bir dönem yaşamış olduğu bir ağrıdır. Hiç beklenmeyen bir anda ortaya çıkar. Diş ağrısı ve diş sorunları önlemenin için en iyi yolu, günlük bakımını yapmaktır. Gün boyunca diş ağrısı varsa, tedavi olması için en kısa sürede diş hekimini gidilmelidir.
Tamamlayıcı bir tedavi olarak, bazı doğal ilaçlar enfeksiyon mücadele yardımcı ve semptomları hafifletmek için deneyebilirsiniz.

Tuzlu Su: Tuz inflamasyonu azaltmak, ağrıyı dindirmek, herhangi bir enfeksiyon ve ağızda bakterilerin büyümesini önlemekte yardımcı olur. Antiseptik ve antibakteriyel özellikleri vardır.

Bir su bardağına ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Tuz tamamen eriyene kadar karıştırın ve bu karışım ile ağzınızı çalkalayın. Günde 2- 3 kez uygulayınız. Enfeksiyon, rahatsızlık ve ağrı azaltmaya yardımcı olacaktır.

Zerdeçal: Zerdeçal antibiyotik, antiseptik ve anti-enflamatuar özellikleri bakımından zengin olduğu gibi, iltihap ya da dokudaki şişmeye diş ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda ağız sağlığını iyileştirir.

-1 çay kaşığı Zerdeçal ve biraz su ile hamur yapın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra, doğrudan hamuru etkilenen alan üzerine uygulayın. 15-20 dakika kadar bekletin, ılık su ile gargara yapın.

-Diğer bir seçenek ılık bir bardak su içerisine 1 çay kaşı zerdeçal tozu ve yarım çay kaşığı tuz karıştırın. Günde birkaç kez ağzınızı gargara yapın.

Diğer bir seçenek ise 1 tatlı kaşığı zerdeçal ¼ tatlı kaşığı zeytinyağı ve hardal ile karıştırın. Etkilenen alan üzerinde uygulayın. 15 dakika bekletin. Ilık su ile ağzınızı çalkalayın. Günde 1-2 kez tekrarlayın.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder