Uyku Apnesi’ne Karşı Bal

uyku uykusuzluk uyuma
Uyku Apnesi:

Uyku apnesi yaygın bir uyku bozukluğudur. Uyku sırasındaki solunum duraklamalarından kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasına sebep olan önemli bir hastalıktır.Mutlak uzman bir doktora gidilmelidir.

Uyku apnesi sinir sistemindeki bir problem, solunum yollarındaki bir tıkanıklık nedeniyle uyku apnesi oluşabilir.

Uyku apnesi her yaşta görülebilen bir hastalıktır. Genellikle erkeklerde, horlayanlarda, menopoza girmiş bayanlarda, yaşlılarda ve kilolu kişilerde daha sık görülür.


Uyku Apnesi için Bitkisel Çözüm:

uyku için bal uykusuzluk içi bal
Bal:
uyku apnesi tedavisinde yardımcıdır. Anti-enflamatuar özellikleri nefes engel olabilecek, boğaz çevresinde şişlik azaltmaya yardımcı olur.

Buna ek olarak, uyku apnesinin en yaygın belirtilerden biri horlamadır. 

Bal aynı zamanda uyku ve rahatlamaya teşvik etmektedir. Buna ek olarak, sağlıklı bir vücut ağırlığını korumak ve obezite önlemede yardımcı olur. Kilo uyku apnesi tedavisi için önemli bir adım.

Ilık bir bardak su içine bir çorba kaşığı bal ekleyin ve yatmadan önce her gün için.

Başka bir seçenek ise 1 çay kaşığı bal ılık bir bardak su ve toz karabiber karışımın yavaş yavaş yudumlayarak yatmadan yarım saat önce için.

Kilo vermek için sabah günlük aç karnına 1 çorba kaşığı bal ve ½ limon suyu ile sıcak bir bardak su için.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder