Kahve ile İpeksi Bir Cilt ve Peeling

kahve maskesi faydalarıkahve telvesi maskesi kahve bal maskesi kahve maskesi faydaları

Kahve ile Yüz Maskesi Cildinizi Sağlıklı ve daha Elastik hale getirir!
Öğütülmüş kahve sık sık çeşitli kozmetik amaçlar için kullanılır. Kahve telvesi genellikle vücut ve yüz maskeleri şişme olan cildi rahatlatmak epidermis yeniden canlandırmak ve UV ışınlarından korumayı sağlar.

Kahve ile yüz maskesi cildinizi sağlıklı ve daha elastik hale getirir.

İltihaplı gözenekleri temizler, kan dolaşımını uyarır ve yağlı parlaklığı kaldırır. Peeling ve maske olarak kullanıldığında cilt yapısının iyileştirilmesi ve ışıltılı görünmesini sağlar, nazikçe ölü deri hücreleri çıkarmada yardımcı olur.

Kahve ile yüz maskesi evde kolayca yapılabilir.

kahve telvesi kahve telvesi maskesi kahve bal maskesi kahve limon maskesi

Kahve ve Yumurta Maskeleri:

1- Malzeme:

-Bir çorba kaşığı bal

-3 çorba kaşığı öğütülmüş kahve

Hazırlama ve uygulama:
Bir çorba kaşığı bal ve 3 çorba kaşığı öğütülmüş kahve karıştırın. Ilık su ile yüzünüzü yıkayın ve sonra göz çerçevesi hariç tüm yüzünüze bu karışımı uygulayın. 15 dakika bekletin ve tekrar ılık suyla durulayın.


2- Malzeme:

-1 adet Yumurta

-1 çay kaşığı öğütülmüş kahve

-1 tutam Kahverengi Şeker

-1 tutam Tuz

Hazırlama ve uygulama:
Yumurta, öğütülmüş kahve, kahverengi şeker ve tuzu karıştırıp, viskoz madde olsun ve yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekleyip, Daha sonra, yumuşak bir havlu ile temizleyin.


3- Malzeme:

-Kahve ve Süt Yüz Maskesi

-2 yemek kaşığı Öğütülmüş kahve

-4 yemek kaşığı Süt

Hazırlama ve uygulama:
Öğütülmüş kahve, kakao ve sütü karıştırın. Göz ve dudak çevresi hariç yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayın. Haftada bir kez yapın.


4- Malzeme:

-2 yemek kaşığı Öğütülmüş kahve

-2 yemek kaşığı kakao

-4 yemek kaşığı Yoğurt

-1 adet Yumurta (akı)

Hazırlama ve uygulama:
Öğütülmüş kahve, yumurta akı ve yoğurdu karıştırın. Göz ve dudak çevresi hariç yüzünüze maskeyi uygulayın. 10-15 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayın. Haftada bir kez yapın. Bu tarifi anti-akne çaredir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder