Erkek tipi kelliğe Karşı Adaçayı(5-alfa redüktaz)

kellik tedavisi kellik ilacı saç dökülmesi saç kıran saç için bitkisel çözüm
Saç Dökülmesi:

Adaçayı içindeki bileşenleri yönünden saçlar için faydalı olduğu tespit edilmiştir.

Saçlar için Adaçayı'nın faydalarından bazıları:

Adaçayı saç dökülmesi ve kellikle mücadele için eski çağlardan beri kullanılmaktadır.

Adaçayı, beta-sitosterol, erkek tipi kelliğin tedavisinde etkili olduğu tespit edilen 5-alfa redüktaz bileşik içerir.


Kelliğe Karşı Adaçayı Kürü:

Adaçayı uçucu yağı, biberiye ve nane yağların 3-4 damla eşit miktarlarda karıştırın.

Daha sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bir günde iki kez onunla kafa derisine masaj yapın. Olumlu bir sonuç almak için düzenli bir şekilde yapılması gerekir.

Parlak ve Işıltılı Saç için Adaçayı Kürü:

Parlak Saçlar için Saç Adaçayı ile Durulama yapmak saça parlaklık ve ışıltı kazandırır.
1 yemek kaşığı kurutulmuş adaçayı yaprağı bir bardak su ile kaynatın. Duş sonrası hazırladığınız çay ile saçı durulayın. Düzenli kullanımda farkı göreceksiniz.

Ayrıca Adaçayı saçtaki kepeği arındırır. Yukarıdaki kürü kepekleriniz kaybolana kadar her gün yapın.

Saç uzamak için Adaçayı: Adaçayı ile biberiye bir arada geldiğinde, daha kalın daha parlak ve daha güçlü saçlar için mükemmel bir ikilidir. Adaçayı saç köklerinin daha fazla besin sağlayarak, kafa derisine kan dolaşımını artırır yeni saç çıkmasında etkilidir.

Bir kaşık adaçayı ve biberiyeyi eşit miktarda suyun içine atılarak kaynatın. Saç durulama suyu içine, eklenir. Bu bitkisel durulama saçınızın kalitesini artırır ve kuru incelmiş saçı canlandırır. Saçın parlaklığını kalınlığını muhafaza edilmesi için, hafta da bir veya iki kez uygulayın.

Saç koyulaştırma ve Adaçayı: saçların beyazlaşmasını nedeni %90 genetiktir. Bunu yanı sıra B vitamini eksikliği, Stres, Depresyon ve benzeri psikolojik rahatsızlardır. Adaçayı saç renginin erken beyazlamasını engellemek için kullanılır. Yapmanız gereken tek şey şampuanlamadan sonra son durulama olarak kullanmaktır. Adaçayı infüzyonu saçlara sürülmesi saçların büyümesini hızlandırır ve beyazlamasını geciktirir.

Taze adaçayı yaprakları ile yapılan çay( infüzyon) beyaz saçları karartmanın yanı sıra kahverengi veya siyah saç rengini derinleştirmek ve parlak olmasını sağlar.

Adaçayı Losyonu: Saçınızı yönetilebilir hale gelmesi, şekillenmesi ve dokusunu geliştirmek için losyon hazırlanıp, kullanılabilir.
Bir avuç adaçayı ve biberiye eşit miktarda 250 ml. su ile 6 dakika kaynatın. 3 saat bekletip sonra saçınıza masaj yapın. Ve saçınızı bunla şekillendirin.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder