Bitkisel Tedavi ve Uyku Apnesi

uyku apnesi nedir uyku apnesi testi uyku apnesi tedavisi uyku apnesi belirtileri horlama
Uyku Apnesi

Uyku apnesi yaygın bir uyku bozukluğudur. Uyku sırasındaki solunum duraklamaların dan kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasına sebep olan önemli bir hastalıktır.

Uyku apnesi sinir sistemindeki bir problem, solunum yollarındaki bir tıkanıklık nedeniyle uyku apnesi oluşabilir. Uyku apnesi her yaşta görülebilen bir hastalıktır.

Genellikle erkeklerde, horlayanlarda, menopoza girmiş bayanlarda, yaşlılarda ve kilolu kişilerde daha sık görülür.



Uyku Apnesi için Bitkisel Çözümler:

Bal: Uyku apnesi tedavisinde yararlıdır. Anti-enflamatuar özellikleri nefes engel olabilecek, boğaz çevresinde şişlik azaltmaya yardımcı olur. Buna ek olarak, uyku apnesinin en yaygın belirtilerden biri horlamadır. Bal aynı zamanda uyku ve rahatlamaya teşvik etmektedir. Buna ek olarak, sağlıklı bir vücut ağırlığını korumak ve obezite önlemede yardımcı olur. Kilo uyku apnesi tedavisi için önemli bir adım.

Ilık bir bardak su içine bir çorba kaşığı bal ekleyin ve yatmadan önce her gün için.

Başka bir seçenek ise 1 çay kaşığı bal ılık bir bardak su ve toz karabiber karışımın yavaş yavaş yudumlayarak yatmadan yarım saat önce için.

Kilo vermek için sabah günlük aç karnına 1 çorba kaşığı bal ve ½ limon suyu ile sıcak bir bardak su için.

Zerdeçal ve Süt: Süt ve zerdeçal bileşimi uyku apnesi belirtileri tedavisinde katkıda bulunur.
Süt triptofan içerir, uykuya teşvik eden bir amino asittir.

Zerdeçal Anti-enflamatuar özelliği ise solunum sistemi iltihabı, uyku sırasında rahat nefes almaya yardımcı olur.

Bir bardak süt içine 1 çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyin. Kısık ateşte bir kaç dakika kaynatın. Demlendikten sonra bal ekleyin. Günde bir kez uyumadan 30 dakika önce için.

Epsom Tuz Banyosu: Doğal uzmanları iyi bir uyku için yatmadan önce Epsom tuzu banyosu alınması önerir. Epsom tuzu magnezyum boğaz kasları dinlenmek için yardımcı ve esenlik hissi yaratır. Bu daha iyi bir keyfili bir uyku sağlar. Buna ek olarak, Epsom tuzu vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olur.

Yatmadan 1 saat önce Epsom tuzunu banyo suyuna karıştırıp, yaklaşık 20 dakika boyunca küvette bekleyin.
Haftada 2-3 kez tekrarlayın.

Boğaz Egzersizleri: Düzenli boğaz egzersizi yapmak uyku apnesi semptomlarını hafifletmek için yardımcı olabilir. Bu egzersizler kasları, burun tıkanıkları veya solunum yollarının, ağız ya da boğaz daralması önlemek için güçlendirir. Horlamayı azaltmaya ve geceleri rahat uyumaya yardımcı olur.
Mümkün olduğunca ağzından derin nefes alarak balona üfleyin. Bu egzersizi günlük 5 kez tekrarlayın. Bu egzersiz yaparken, burnunuzdan nefes alın ve ağzınızdan nefesi verin. Bu uyku sırasında burnunuzdan düzgün hava akımını kolaylaştıracaktır.

Haftanın 6 günü yaklaşık 25 dakika didgeridoo( üflemeli bir çalgı) çalmak da uyku apnesi semptomları azaltabilir.
Daha fazla boğaz egzersizleri öğrenmek için doktorunuza danışın.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder