Bitkisel Tedavi Önerileri ve Sigarasız bir Yaşam

sigara sigara bırakma sağlık için sigara sigaranın zararları sigara öldürür
Sigarasız bir Yaşam:

Aktif sigara içen kişilerin sigarayı bırakmak için önce psikolojik olarak hazır olması gerekir.
Sigara bağımlılığı iki şekildedir. Psikolojik ve fiziksel bağımlılık Aslında her tiryakilik ilk sigarayı denemeden çok önce psikolojik olarak bağımlı hale sigara içildikten sonra hızla nikotine bağımlı ve alışkanlık halini alır.

Birde pasif içicilik vardır. Sigara kullanan kişilerin bulunduğu ortamlarda bulunan kişiler edilgen pasif içici olarak adlandırılır.

Tütün bağımlılığından kurtulmak sağlık açısından önemlidir.

Sigarayı bırakmakta zorluk çeken kişiler uzman doktordan yardım almalıdırlar. Bu tür rahatsızlıklar için çeşitli tedavi şekilleri vardır.

sigaranın zararları sağlık ve sigara sıgara bırakma yolları sigarasız yaşam
Sigarayı bırakmaya karar verildiğinde yapılması gerekenler:

-Kararlı olun. Sigarayı bırakma konusunda asla geri adım atmayın.

-Sigaranın yoğun içildiği yerlere gitmeyin.

-Sigara hakkında konuşmaktan kaçınmayın.

-Tatsız sakız çiğneyin.

-Fiziksel egzersiz yararlı olacaktır. Yürüyüş yapın.

-Sigara isteği uyandığın da su veya herhangi bir sıvı alınız.
-Krizin üstesinden gelecek akupunktur ya da Meditasyon size yardımcı olacaktır.

Sigarayı bırakmak için bitkisel çareler:

Tütün bağımlılığı tedavisi için bitkisel tedavi işlevi sigara yokluğunu hissetme belirtileri daha katlanılabilir hale getirir.

Sigarayı Bırakmak için Yardımcı Bitkiler:

Turp: Bu sigarayı bırakmak için başka güvenilir bir ev çözümdür. Bir turp rendeleyin ve suyunu çıkarın. Içersine bal karıştırın ve bunu en az günde 2 kez için.

Hint kamışı: (Acorus calamus) Hint kamışı kökünden bir parça çiğnemek sigarayı bırakmaya yardımcı olur. Kurutulduktan sonra, yavaş yavaş çiğnenirse, sigarayı bıraktırır. Sigara alışkanlığına son vermenin bitkisel yoludur.

Üzüm çekirdeği ekstresi: Sigaradan kaynaklanan akciğerler hasarını onarmak için üzüm çekirdeği ekstresi tüketin,

Ayçiçeği: (Helianthus annuus) Ham tohumları yeme kompulsif ihtiyacını azaltarak sigarayı bırakmak için yardımcı olur.

Elmaağacı: (Malus domestica) sigarayı bırakmaya yardımcı olur. Günde iki adet mutlaka yenmelidir. Çünkü taze elmada bulunan bazı antioksidanlar, beyin hücrelerini oksidatif stresten kaynaklanan (sigara isteği)nörotoksiditeden korumaktadır. Kabuklu yenmesi daha yararlıdır.

Sarı Kantaron: Bu bitki nikotin dürtüsünü azaltılmasında yararlıdır. sigara içme alışkanlığını hafifletmekte yardımcı olacaktır.

Yulaf: (Avena sativa) yulaf tek başına veya oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak günde 2-3 su bardağı içilebilir.

Havuç: (Daucus carota) sigara ihtiyacını azaltmak için çiğ olarak havuç yenmelidir.

Bal: Sigaranın bırakma sürecinde mükemmel bir ilaçtır. Bal kolaylıkla sigara alışkanlığından vazgeçirecek yardımcı vitaminler, enzimler ve proteinler içerir.

Yardımcı Bitkiler:
Papatya (Matricaria chamomilla) Sigarayı bırakmakla birlikte başlayan kusma tedavisine iyi gelecektir. 1 su bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı çiçeklerden koyup, demleyiniz.
Günde 2 çay fincanı içilir.

Kedi Otu (Valerian officinalis) Kedi otunun sakinleştirici özelliği vardır. Sigara bırakma sinirlilik, huzursuzluk ve kaygı gibi durumlarda kedi otu kökü sayesinde başa çıkmak kolaylaşır.
Kediotu çayı hazırlamak için bir lt.kaynar suya 1-2 çay kaşığı kuru kediotu kökü atın ve 10-15 dakika demleyiniz.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder