Batık Kıl, Ağrı ve Kaşıntı için Salatalık

kıl dönmesi, batık kıl, sivilce,
Batık Kıl, Salatalık:

Genelde bacak, koltuk altları ve bikini bölgesi gibi, istenmeyen tüylerden kurtulmak için yapılan bölgelerde ortaya çıkar.

Kıl dönmelerinin enfeksiyonu durumunda bir dermatolog görülmelidir.


Batık kıldan kurtulmak için bazı basit ev çareleri iyileşme sürecini hızlandırmak, inflamasyon ve kızarıklık azaltabilir.



batık kıl , salatalık,sivilce, akne ağrı sızı kaşıntı vs
Salatalık: Salatalık kıl dönmesi için tahriş belirtileri ile başa çıkacak nemlendirici ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.
Ayrıca, salatalık vitamin C içerir, ağrı ve kaşıntıyı rahatlatmaya yardımcı olur.

Taze salatalık dilimlerini yarım saat buzdolabında bekletip, yavaşça etkilenen alan üzerine soğutulmuş salatalık dilimleri ile ovun.
Birkaç gün boyunca günde birkaç kez tekrarlayın.
İkinci seçenek ise:
Yarım salatalık püresini yarım fincan süt ile karıştırın ve Birkaç dakika boyunca buzdolabında karışımı bekletin. Bir bez içersine koyup, tahriş olan bölgede bekletin. Sonra ılık suyla durulayın. Günde iki kez uygulayın.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder