Sarımsak, Diş Apsesi için Doğal Antibiyotik

diş sağlığı, Diş apsesi, sarımsak,sarımsak faydaları

Sarımsak Doğal Antibiyotik

Diş apsesi bir dönem yaygın bir diş etiyle, diş arasında bir diş kökü enfeksiyonu tanımlamak için kullanılan bir terimdir.
Eğer dişlerde belirtileri fark ederseniz, bir diş hekimi danışmakta yarar vardır.
Tamamlayıcı bir tedavi olarak, aynı zamanda bazı doğal ilaçlar enfeksiyon mücadele yardımcı ve semptomları hafifletmek için deneyebilirsiniz.

Sarımsak:

Sarımsak apseli diş tedavisi için son derece etkili anti-enflamatuar ve doğal antibiyotik özelliklere sahiptir. Bu acıyı dindirmek ve enfeksiyonun yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

-Ağzınıza taze sarımsak ve karanfili dişlerin ağrısı geçene kadar çiğneyin. Ağızdan çıkarıp, ılık su ile ağzınızı çalkalayın. Ya da sıcak su içine birkaç damla karanfil yağı ekleyip, kokuyu giderin.

-Diğer bir seçenek ise, bir tutam tuz, yarım çay kaşığı sarımsak tozunu karıştırın ve doğrudan etkilenen diş üzerinde uygulayın. 10 dakika bekletin, gargara ile ağzınızı çalkalayın.

-Etkilenen dişe sarımsak yağı ile masaj yapabilirsiniz.
Birkaç hafta boyunca günde 3-4 kez bir tekrarlayın.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder