Parlayan, Kırışıksız bir Cilt için Yaşlanma Karşıtı Acerola (Barbados Kirazı)

Parlayan, Kırışıksız bir Cilt,Yaşlanma Karşıtı Acerola Barbados Kirazı
C vitamini Deposu Yaşlanma Karşıtı 

   Acerola: (Malpighia emarginata) meyve olarak yenir. Acerola meyvesi çok zengin bir C vitamini kaynağı olmakla birlikte aynı zamanda yüksek oranda A, B1 ve B2 bakımından zengin bir kaynaktır. Bağışıklık sistemi korur. C vitamini sayesinde sağlıkta önemli bir rol oynayan, diyet içinde değerli bir besindir. Meyvede az bulunan mikro besinler, B vitaminleri, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum, Protein, lif ve yağ asitleri, beslenmenin önemli makro-besleyicilerini içerir.


Acerola yaygın olarak Florida ve Teksas gibi Amerika Birleşik Devletleri, yanı sıra Orta ve Güney Amerika kuzey kesiminde sıcak güney ikliminde yetişir. Bitki ayrıca Karayıp ve alt tropikal bölgelerin de yetiştirilir. Acerola aynı zamanda Brezilyanın kültür bitkisidir.
Acerola tropikal iklimlerde yetişir, -2 derecenin altındaki soğuklar bitkinin meyvelerin zarar görmesine ve ölümüne sebep olabilir. Yaprakları parlak ve koyu tonlarda olan çiçekleri ise beyaz ve küçük pembemsidir. Meyveler genellikle 2,5 cm veya daha büyük olabilir. Meyveler, parlak kırmızı ve ya sarıdır.

Klinik yayınlanan araştırmaların kanıtladığı gibi Acerola, A ve C vitamin bakımından yüksek antioksidan özellikleri, düzenli beslenmede önemli bir unsur olabileceğini düşünülmektedir. Ayrıca kesin yararları ve uzun vadeli olumsuz etkilerinin olup olmadığı araştırma bu alanda devam etmektedir.

Acerola Faydaları:
-Cilt kırışıklıklarının önlenmesinde etkilidir.

-Grip ve üst solunum enfeksiyonları önleme, alerji, soğuk algınlığı gibi bağışıklığın düştüğü durumlarda çok faydalıdır.

-Yüksek miktarda kalsiyum, fosfor ve demir de içerir.

-Acerola meyvesinde bulunan C vitamini miktarı, aynı miktardaki portakalın ya da limonun 20 katı kadardır. 100 gr. Portakal 80 mg C vitamini içerir, 100 gr Acerola ise tam 1677 mg. C Vitamini içermektedir.

-Doğal bir antihistaminiktir.

-Şeker hastalığı, karaciğer rahatsızlıkları, dizanteriler ve kapanmayan yaraların iyileşmesinde etkilidir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder