Biberiye (Rosmarinus officinalis)

biberiye faydaları,biberiye çayı,biberiye yağının faydaları,biberiye çayı faydaları,biberiye yağı,biberiye otu,biberiye çayının faydaları,
Biberiye 

Botanik Adı - Rosmarinus officinalis

Akdeniz bölgesinde yetişen kokulu, yaprak dökmeyen, iğne gibi yaprakları sahip ve beyaz, pembe, mor veya mavi çiçekleri olan yıllık bitkidir. Diğer otları içeren nane ailesinin Lamiaceae, bir üyesidir.

Çay, reçel, balık ve et yemeklerinde kullanılır. Ayrıca  parfüm gibi kozmetik alanlarda da kullanılmaktadır.

Biberyenin Faydaları: 
Yaşlanma hücrelerini korur. Hafızayı geliştirir, kanserojen karaciğer detoksifikasyon uyarır, Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatır, katarak önler, kansere  önler kan akışını artırır . Beyin, bakteri, mantar, iltihaplar sorunlarını çözmek için kullanılan kalp hastalığı, baş ağrısı, şişkinlik, kas ağrıları, kolik, hazımsızlık, adet krampları, depresyon, faydalı olabilir.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder