Nar Çiçeğinde, kansere karşı koruyucu antioksidanlar bulunuyor. Nar Çiçeğindeki antioksidan miktarı, kırmızı şarap, yeşil çay, kızılcık ve portakal suyuna göre 3 kat daha fazla.
1 bardak nar çiçeği çayı, 2 kadeh kırmızı şarap, 10 bardak yeşil çay ve 4 bardak kızılcık suyu ile aynı seviyede antioksidan madde içeriyor. Nar çiçeğinde ayrıca C vitamini, demir ve potasyum var.
Yapılan araştırmalar da 2 hafta boyunca günde 50 ml nar çiçeği çayının, tansiyonu artıran enzimi yüzde 36 düşürdüğünü gösterdi. Bu sayede tansiyon yüzde 5 düşürüldü
Aktarlarda nar çiçeği kurutulmuş olarak bulunmaktadır
Fincan başına 1 nar çiçeği ve yeteri kadar kaynar suyla demleyip 10 dakika kadar bekleyip içilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder