Sırt Ağrısı için Doğal Tedavi

Sırt Ağrısı, Ev İlaçları, Doğal Tedavi,Sırt ağrısı, Bel fıttığı, bel tedavisi
Fitoterapi: sırt ağrısı için bitkisel ilaçlar:

Söğüt: (Salix sp. ) Salisine içeriği, aspirin ham maddesidir. Aspirin söğüt kabuğundan elde edilmiştir.
1 su bardağına 2 gr söğüt kabuğu koyup,  kaynatılır. Tatlandırıcı veya bal katarak içilir. Günde 3-4 bardak alınabilir.

Not: Aspirine alerjisi olan kişiler kesinlikle kullanmamalıdır.

Gümüşdüğme: (Tanacetum parthenium) 1 çay fincanın içerisine bir çay kaşığı kuru yaprak koyup, demlenir ve çay olarak içilir. Günde sadece 1 çay fincanı içilmelidir.

Nane, Nane: (Mentha x piperita, Mentha rotundifolia) : Sırt ağrısı için yararlıdır.1 su bardağı nane çiçeklerinden hazırlayacağınız çay yararlı olacaktır.

Sarı Kantaron: (Hyperycum perforatum) Bu özellikle romatizma, gut, artrit, siyatik ve boğaz gibi. Bel ağrısı için faydalıdır. Bir çay kaşığı sarı kantaron çiçeği bir su bardağı sıcak su ile demlenip, içilir.

Biberiye: (Rosmarinus officinalis) Baş ağrısı, adet sancıları, sırt ağrısı, mide ağrısı, gibi. Çiçekleri ile hazırlanmış çay yararlı olacaktır. Günde 2 çay bardağı içilmelidir.

Sır Ağrısı için Harici kullanılan Bitkiler:

Sarı kantaron: (Hyperycum perforatum) Sarı kantaronu 10 saat soğuk suda bekletiniz. Daha sonra zeytinyağını ilave edip, masaj yapınız.

Nane, Nane: (Mentha x piperita, Mentha rotundifolia) Etkilenen bölge üzerinde yaprak ve çiçek kaynatılmak sureti ile elde edilen sıvı ile ıslatılmış bir kompres uygulayınız. Yapraklardan yapılmış lapayı ağrılı yere uygulayınız.

Biberiye: (Rosmarinus officinalis) kekik (Thymus vulgaris) ve adaçayı (Salvia officinalis) ağrı kesici ve kas gevşeticiler olarak çok yararlıdırlar.
iki çorba kaşığı Zeytinyağı ile sırt ovulur.
Banyo suyuna 3 tatlı kaşığı kurutulmuş bitki, İnfüzyon olarak ekleyin. 15 ile 20 dakika boyunca küvetin içerisinde bekleyin ve duş alıp, çıkınız.

Ananas bromelain: ligament tedavisi için idealdir. Ananas bromelain yararı ise ağrıyı azaltmak için yapım anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Sırt problemleri, burkulma veya çıkıkları daha az ağrılı olmasını sağlar.

NOT: Sitemizde yer alan yazılar çeşitli akademik kaynaklardan derlenmiş olup, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle ilaç olarak sunulmamaktadır. Bu bilgilerden istifade şekli kişinin kendi sorumluluğundadır. Rahatsızlığınızın tedavisi için lütfen öncelikle bir doktora danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder