Cilt lekeleri için Bitkisel Tedavi

Cilt bakımı bitkisel maskeler sivilce iyi gelen bitkiler cilt lekeleri için bitkisel takviyeler doğum lekesi nasıl giderilir
Cilt lekeleri:

Cilt lekelerinden kurtaran doğal maskeler:
Cilt de lekeleri genellikle akne, hormonal dengesizlik, genetik, yanlış cilt bakımı, kötü beslenme, güneşe maruz kalma ve yaşlanma faktörlere bağlanabilir. Çirkin lekeler vücudun herhangi bir yerinde görülür ama yüz, boyun, omuzlar ve sırt bölgesi en yaygın bölgedir.
Bu lekeleri azaltma ve yok etmek için en iyi evde yapılacak maskeler;

Limon Suyu :
Limon suyu cilt rengini açıcı siyah noktalar ve hiperpigmentasyonu azaltmak için mükemmeldir.

 Sadece limon suyunu yüzünüze sürerek 15-20 dakika bekletip, bol ılık su ile yıkayınız. 1 ay haftada 3 kez deneyin faydasını göreceksiniz.

 Yarım çay kaşığı bal ve yarım çay kaşığı limon suyunu karıştırarak yüzünüze sürünüz. 15-20 dakika bekletip, yıkayınız. Haftada 2 kez tekrarlayınız.

 1 çay kaşığı domates suyu ve limon suyunu eşit miktar da karıştırınız. Daha sonra yarım çay kaşığı yulaf ezmesi ekleyiniz. Göz çevresi hariç tüm yüze tatbik ediniz. 15 dakika bekletiniz. Ve bol su ile durulayın. Haftada 3-4 kez tekrarlayınız.

Domates Suyu :
C vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olan domates suyu parlayan ve lekesiz bir cilt için mükemmeldir.

 Domates ikiye bölüp, cildinize masaj yapınız.10-15 dakika bekleyip, soğuk su ile durulayın. Haftada 4 kez uygulayın.

Elma Suyu :
Elma sirkesi alfa hidroksi asitler bakımından oldukça zengindir. Cildin pH seviyesini dengelemek ve aşırı yağları azaltarak tıkalı gözenekleri açar.Elma sirkesi AKNE için en güçlü savaşçıdır.

-1 kahve fincanı Elma sirkesi, ¼ su ile karıştırarak pamuk ile leke olan bölüme hafifçe sürünüz.10-15 dakika bekletip yıkayınız. lekeler kayboluncaya kadar haftada 2-3 kez uygulayınız.

Patates :
Patates suyu pigmentasyon azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca göz altı morlukları azalır. --Küçük bir patates soyulur.ve rendelenir. Rendelenmiş patates ince bir tülbent yardımı ile süzülür. Suyu pamuk topu ile cildinize uygulayınız.15-20 dakika bekletip soğuk su ile durulayın..

Çilek :
Çilek cildi korumaya yardımcı besinler ve antioksidanlar bakımından zengindir. C vitamini, alfa hidroksi asitler, salisilik asit ve ellajik asit açısından zengin olan ölü deriyi soyar akne ile savaşır ve izleri siler.
Bir çatal yardımı ile 2-3 çileği eziniz. 2 çay kaşığı yoğurt ve balı karıştırınız. Yavaşça yüzünüze ve boynunuza sürünüz. 10 - 15 dakika bekletiniz. Sonra sıcak bir bez ile yüzünüzü siliniz. Bu işlem tıkanmış gözenekleri açar. Birkaç hafta düzenli bir şekilde haftada en az 2 kez yapınız.

Portakal Kabuğu :
Cilt de akne izleri ve lekeleri hafifletmek için doğal beyazlatıcıdır. Ayrıca C vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olan, cildinizi sıkılaştırır ve de genç bir ışıltı bırakır.
-1 çay kaşığı bal, yoğurt ve 2 çay kaşığı portakal kabuğu toz karıştırın. Cildinize karışını sürünüz.
Bir ılık havlu ile yüzünüzü kapatıp, 15 dakika boyunca bekletin.ılık su ile yıkayınız. Hafta da 2-3 kez yapınız.

Salatalık :
Cildiniz için yatıştırıcı, gözenekleri açar lekeleri yok olmasına yardımcı olur. Cilt dokusunu iyileştirir ve C vitamini ve antioksidan içeriği nedeniyle iltihabı azaltır.
- üç çorba kaşığı Limon suyu ile birlikte yarım fincan soyulmuş ve doğranmış blender dan geçirilmiş salatalık karıştırın. Cildinize karışımı uygulayın ve 20 dakika bekletiniz.Ilık suyla durulayın.. Lekeleri kayboluncaya kadar günde bir kez tekrarlayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder