Bamya Mide ve Bağırsak Düzenleyicisi

Bamya yemeği, bamyanın faydaları, Kabızlık, Mideye faydası
Bamya (Abelmoschus Esculentus)

      Ebegümeci familyasından olup, yaprakları asma yaprağına benzeyen, meyvesi beş bölmeli, tohumları yuvarlak, yeşilimsi gri renktedir.

     Kabızlığı gideren, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan hiçbir yan etkisi olmayan bir sebzedir.
 
 Sümüksü maddesinden dolayı bazı kişilerin sevmediği bamya güçlü bir besin kaynağı, asrın hastalığı olan hazımsızlığın ilacıdır.


Bamyanın Faydaları:

Mide ve Bağırsak düzenleyici: Bamya yemeği, mide ve bağırsak düzenlemesini sağlar.

Mide gastriti: Bamya yemeğini (salçasız) sık sık yemek mide ülserine ve yaralarına iyi geldiği belirtilmiştir.

Bağırsak İltihabı: Salçasız pişirilen ve içine nane ilave edilen bamya yemeği bağırsak iltihabı ve gaz oluşumunu giderir.

Yara: Bamya lapa yapılıp, yara veya şişkinliklere konur.

Göğüs Yumuşatıcı: Bamya çiçeği kaynatılıp, balla tatlandırılarak içildiğinde fayda sağlar.

Çıban: Bamya lapa yapılıp, Çıban üzerine konur.

Sivilce: Bamya kaynatılıp, sıkılıp sümüksü madde ayrılır. Bu madde ile sivilcelere pansuman yapılır.

Cilt lekeleri ve Kırışıklık: Bamya ve Bamya çiçeği kaynatılıp, sıkılır. Çıkarılan sümüksü madde ile cilt masaj yapılır. 10 dakika sonra bol soğuk su ile yıkanır.

Yanık: Bamya ve Bamya çiçeği kaynatılıp, sıkılır. Çıkarılan sümüksü madde, bal ve zeytinyağı ile karıştırılarak sürülür.

Kabızlık: Bamya yemeği sıklıkla yenir. Bamya çiçeği çayı balla tatlandırarak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder