Cilt hastalıklarının Tedavisinde Neem Bitkisi

cilt sağlığı, Cilt Bakımı, cilt lekesi, Neem, saç bakımı, Neem Çay Tarifleri:
KADINLARIN EN İYİ DOSTU NEEM AĞACI (Yalancı Tespih Ağacı)

Neem Bitkisinin Faydaları
Neem ağacı Hindistan alt bölgelerinde ortaya çıkan antik bitkisel tedavide kullanılan antik bir sağlık bitkisidir. Yakın tarihe Kadar bitkisel tedavilerde ve Ayurveda geleneğinde kullanılmıştır. Son yarım yüzyılda Avrupalı ve Amerikalı araştırmacılar, Neem ağacının potansiyel yararları üzerine çalışmalara başladı. Hintliler neem ağacına bir mucize gözüyle baktılar. Şimdi tüm bilim adamları aynı fikri paylaşmaktadırlar.

Neem ağacı Maun ailesi Meliaceae üyesi ve Chinaberry ağacı ile büyük bir benzerlik göstermektedir. Neem ağacının latince isim Azadirachta indica, yaygın olarak Nimtree ve hint Leylağı adıyla bilinir. Hindistan'da, Neem ağacı ağacı doğal köy Eczanesi diye adlandırılır. Neem ağacı yaprakları kurak iklimde yaşayamaz, aynı zamanda güzel bir ağaçtır. Neem ağacı bitkisi bizim ülkemizde ki adı ile “yalancı tespih ağacı” olarak biliniyor.

Sağlık faydaları ve kullanım şekilleri:
Neem yaprağı, Neem yaprak tozu, Neem yağı, Neem yağı(ezilmiş), Neem tohum, ağaç kabuğu ve küçük Neem filizleri ilaçlarda ve kozmetik sanayide kullanılmaktadır.

Asya popüler olan Neem ağacı yaprağın tozu ve Neem ağacı yaprağı yağı, kullanılır. Tıbbi ve kozmetik amaçlı olarak da tohum yağı, hamuru, Neem ağaç kabuğu ve küçük Neem filizleri kullanılmaktadır.

Topikal losyon olarak Yaprağın tozu, yağı aloe vera ve bitkisel bir baz ile karışık olarak kullanılır. Cilt hastalıklarını tedavi etmek için merhem, pürüzsüz cilt, el ve vücudu korumak nemlendirmek için de krem olarak kullanılmaktadır.

Saç Bakımı
Yaprağın yağı parlak saçlar için şampuan yapımında kullanılır sert hava şartlarından dolayı cilt tahrişini azaltmak için de sabunları vardır.

Neem yaprağı tozundan yapılan bitkisel kapsül ise kan şekeri düzenler ayrıca bağışıklık sistemini desteklemek için bitkisel takviye olarak alınır.

Hamuru, tohum ve neem yağı çok yoğun olarak dahili kullanılmamalıdır. Sıvı Neem tohumu yağı sedef ve bit gibi kafa derisine oluşan problemler içinde şampuan şekli kullanılır.

Losyonlar ve Kremler 
Neem tohumu yağı içeren kuru, kaşıntılı cilt ve dermatit için vücudun her yerin de kullanılabilir. Kremler ve losyonlar cilt bakımı olarak Hindistan ve Pakistan'da çok popüler. Neem tohumu yağı pürüzsüz, parlak tırnak cilası olarak kullanılır.

Diş Bakımı
Asya'da İnce Neem ağacı filizleri diş fırçası olarak kullanılır. Ağaçtaki maddelerin dişeti iltihabı, dişeti hastalıkları önlemede ve diş hijyeninde yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Neem yaprağı da diş macunu üretiminde kullanılmaktadır. Batı dünyasında insanların çoğu neem çay içmekte ya da neem kapsülünün kan temizleme etkisi nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Cilt sorunları olan insanlar Neem bitkisinden faydalanmaktadırlar.

Klinik Çalışmalar:
Neem potansiyel tıbbi faydalar konusunda klinik araştırmalar Amerika'da başladı. Bethesda çeşitli testler ve Ulusal Sağlık Enstitüsü'nde Neem ağaç kabuğu özleri ile mide salgısı, mide ve duodenal ülser tedavisi konusunda olmuştur. Özellikle asit reflü ve gastrik ülseri azaltmak çin yapılan çalışmalar Neem ağaç kabuğu özü kullanımında olumlu sonuçlar alınmıştır. Doğanın bir parçası olarak neem ağacının sunduğu şifadan yararlanmak için bilim adamları çalışmalarını sürdürüyor.

Tıbbi olarak yapılan araştırmalarda; Neem ağacının, anti-bacterial, anti-viral, anti-septic, anti-diabetic, anti-fungal, blood-purifying, spermicidaletkiye sahip olduğu bildirilmiştir.

Neem Çay Tarifleri:
Nem bitkisi hemen hemen tüm aktarlarda bulunur. Neem çayı diğer bitkisel infüzyon ve decoctions gibi hazırlanabilir. Taze veya kurutulmuş yaprakları neem çay yapmak için kullanabilirsiniz. Sıcak su ve fincan başına bir çay kaşığı (üç beş yaprak) genellikle tercih edilir. Yaklaşık beş dakika kaynamış sıcak suda 20 dakika kadar bekletiniz.

Kurutulmuş, ezilmiş neem ağacı birkaç tutam demlemek için kaynatılmış sıcak suya yaklaşık 34 gr koyup. 20 dakika bekletilir.

Neem bitkisi her zaman diğer otlar ile karıştırılır. Şeker, kakule, limon suyu tarçın, portakal kabuğu, rooibos, meyan kökü ve rezene tohumu gibi, Neem farklı bir tat için yeşil çay veya siyah çay ile karıştırıp içilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder