Odadaki Sıgara Kokusunu Gidermek İçin Elma Sirkesi

sigara kokusunu ne giderir, sigara kokusu evden nasıl çıkar, sigara kokusu nasil giderilir, evdeki sigara kokusu nasıl geçer, evdekı sıgara kokusu nasıl gider, odadaki sigara kokusu, sigara kokusu nasıl geçer, sigara kokusu, sigara koku giderici, odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilirSigara dünyada satışı serbest olan, sağlık için en tehlikeli maddelerden biridir. Bunun yanında sigara içen kişilerin pek fark edemedikleri, ama içmeyen kişiler için sıgara kokusu bir kabus nedenidir.

Tütün dumanı; formaldehit, siyanür, amonyak, karbon monoksit, naftalin, kadmiyum ve aseton gibi bir çok zararlı kimyasal maddeler içerir. Tütün dumanında Arsenik, benzen, vinil klorür gibi kanserojen etkisi bilinen kimyasal karışımlar da bulunur. Tütün dumanı, kanser, amfizem ve kalp ve akciğer hastalıkları gibi birçok hastalığa neden olmaktadır. Tütün dumanına maruz kalan çocuklar tütün dumanın bu zararlı etkilerine karşı daha hassastırlar.

İçildiği ortamda yüzeylere sinen ve kokuya neden olan Türkçede yaygın olarak kullanılan Sigara katranı, İngilizcesi Tar (Total Aerosol Residue) olan sigaranın kısmi yanması sonucu dumanı oluşturan katı kısımdır. Bu koku, Sigara katranında bulunan fenol türevleri; lignin, selüloz ve diğer bitki pigmentlerinin pirolizinden kaynaklanır.

Günümüzde sigaranın zararlarının neler olduğunu bilmeyen yoktur. Dünya Sağlık Örgütünün istatistiklerine göre, sigara tiryakiliği dünya çapında büyük bir sorun oluşturmakta ve bu tür kötü sonuçlarına rağmen 3 yetişkinden biri sigara kullanmaktadır. Bu verilere göre Dünya çapında 1,3 milyar kişinin sigara kullandığı ortaya çıkmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamaya göre birçok ülkede akciğer kanserinde büyük artışlar kaydedilmekte ve Akçiğer kanseri sigaranın sebep olduğu ölümcül sonuçlardan sadece bir tanesidir.

Gelişmiş ülkeler bilinçlendikçe, sıgara fabrikalarına karşı tepkiler arttıkça sökülen sigara fabrikaları ve üretim tesisleri malesef ülkemizdeki insanların talebi yüzünden bizim memleketimize ve daha az gelişmiş ülkelere kuruluyor.

Sıgara içilen bir eve ve araça sinen sıgara kokusu da oldukça rahatsızlık vericidir. Sıgara kullanan bir kişi bile bu yoğun katran kokusundan rahatsızlık duymaktadır. Sıgara içilen mekanda sıgara kokusunu en aza indirmek mümkündür. Bunun için gerekli olan elma sirkesi ve hamur kabartma tozudur.

Bir su bardağına bir poşet hamur kabartma tozu ekleyin ve üzerine köpürüp taşmaya neden olmaması için ağır ağır bardağın yarısına kadar elma sirkesini ekleyin. Bu karışımı sıgara içilen ortamda, örneğin dolap üzerine vs yüksekçe bir yere bırakın orada kalsın. Bu karışım buharlaşmaktadır, odadaki veya mekandaki sıgara içme sıklığına göre bu işlemi haftada bir yenileyebilirsiniz. Ortalama olarak yarım su bardağı elma sirkesi ve hamur kabartma tozu 1 hafta boyunca etkili olmaktadır. Daha küçük bardaklarla birden fazla hazırlayacağınız bu karışımı odanın çeşitli yerlerine yerleştirebilir daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kategoriler:
Sigara kokusu evden nasıl çıkar, sigara kokusu nasil giderilir, sigara kokusunu ne giderir, evdeki sigara kokusu nasıl geçer, Odadaki sigara kokusu, evdekı sıgara kokusu nasıl gider, sigara kokusu nasıl geçer, sigara kokusu, odaya sinmiş sigara kokusu nasıl giderilir, sigara koku giderici,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder