Yaşlanma Belirtilerini Moringa ile Önleyin

cilt bakımı, antioksidan, cilt güzelliği, yaşlanma belirtileri, ciltteki cizgiler, şifalı bitki, göz bakımı
Moringa bitkisi, içerdiği yğksek oranda ki Antioksidanlar ile cilt ve yüz kırışıklıkların, göz çevresi ve yüzdeki ince çizgilerin görünümünü azaltır. Ayrıca, artrit, kanser, kalp ve böbrek hastalıkları gibi çeşitli kronik hastalıkların başlamasını önler.

Filipin dilinde "Malunggay", İngilizce "Moringa" bilimsel litaratürde "Moringa oleifera" olarak adlandırılır. Moringa, dünyanın en faydalı bitkilerden biridir.

Moringa bitkisin, kullanımını bilen bir çok kişi tarafından "mucize sebze" olarak adlandırılır. Bu bitki tropik tüm ülkelerde üretilir ve yıl boyunca mevcuttur. Gıda ve Beslenme Araştırma Enstitüsü - Bilim ve Teknoloji Bölümü moringayı ajansın resmi logosu olarak kullanmaktadır..

Pişmiş Moringa yaprakların yüz gramı; 3.1 g. Protein, 0.6 g. lif, 10 mg thiamin, 0,14 mg riboflavin, 1,1 mg niasin ve 53 mg askorbik asit ve yüksek oranda C vitamini, 0.07 96 mg kalsiyum, 29 mg fosfor, 1.7 mg demir, 2820 mg karoten, 45mg tokoferol (vitamin E)ile mükemmel bir vitamin A ve B kaynağıdır.

Gıda ve Tarım Örgütü referans bilgilerine göre Moringa, harika bir protein kaynağıdır, çok düşük yağ ve karbonhidrat içerir. Yaprakları insanlarda doğal mineral eksikliğini gidermektedir. Moringa, metionin ve sistin kükürt içeren bir amino asit kaynağı olarak benzersizdir. Çok etkili antioksidanlar içermesi ve içeriğindeki yüksek A, C ve D vitaminlerine bağlı olarak, moringa yaşlanmaya yol açan hasar moleküllere tepki verebilir. Antioksidanlar "ciltteki kırışıklıklar" ve "yüzdeki  ince çizgilerin" görünümünü azaltır. Ayrıca, artrit, kanser, kalp ve böbrek hastalıkları gibi çeşitli kronik hastalıkların başlamasını önler.

Moringa sadece bir yiyecek değildir, çünkü Moringa "mucize sebze" olarak adlandırıldığı için, aynı zamanda bir ilaçtır. Bu nedenle moringa "fonksiyonel gıda" olarak kullanılabilir.

Moringa, göz rahatsızlıkları ve iyi görme, sindirim sistemi ve bağırsak hareketini kolaylaştırma ve mide ağrısı için alternatif tedavi olarak kullanılır. Ayrıca yara ve ülserleri temizlemek için de kullanılır. "Astım, kulak ağrısı ve baş ağrılarını" hafifletmeye yardımcı olur. Yüksek kalsiyum içerdiği için, emziren annelerin daha fazla süt üretmek için Moringa yaprakları yemesi tavsiye edilir.

Moringa, genellikle, tavuk, et, balık, diğer sebzeler ile pişirilir, En yaygın biçimde, Eşit oranda Mango ve Moringanın birlikte pişirildiği Mongo çorbasıdır.

Hemen hemen tüm aktarlarda ve Vucut Jeli olarak Body Shop Mağazalarında bulunan moringa, alternatif tedavi alanında kullanılan mucizevi bir şifalı bitkidir.

7 yorum:

  1. nereden buluncak?mesela Türkiye için?

    YanıtlaSil
  2. bulunabileceği yerler hakkında bilgi verilirse faydalabileceğiz.

    YanıtlaSil
  3. Iyi günler ben almanyadan Heysem eke alamanya dogumlu Türk vatandisiyim.
    Ben size bi killoluk ambalaclarda kapali ve orijinal Moringa otunu tedaik ede bilirim.
    Laboratuva ortaminda islenilmeye el verisli. Ben almanyada moringa üretimini 3 sene den itirbaren calisiyorum ve Avupa ülkelerine gönerdiyrum Ve Trükiyeyede.
    Interesseniz varsa Bizi Arayain 0049 177 55 258 70

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba heysem eke sizinle bu konuyu özel olarak konuşmak istiyorum faceebook adresim www.facebook.com/serdar.durmus.37

      Sil
  4. gittigidiyor.com üzerinden gano life moringa yazarsanız ürünler çıkıyor.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil